Enerjini Boşa Harcama Konferansı …

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Sadece 2 ampulü floresan lambalarla değiştirerek, iki Keban Barajı nı kurtarabiliriz dedi.

 

Kemelek, Enerji Verimliliği Haftası kapsamında, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) tarafından Belediye Kültür Merkezi nde düzenlenen Enerjini Boşa Harcama konulu konferansta, Enerji Verimliliği (EN-VER) kampanyasının 2 sene önce başladığını hatırlattı.

    

Dünyada ve Türkiye de kullanılan enerji kaynaklarının fosil kaynaklı olduğuna işaret eden Kemelek, Tüketimimiz hiç durmuyor ve sürekli artıyor. İhtiyaçlar sınırsız, ama kaynaklar sınırlı. Bu yüzden ülkemiz için yeni enerji kaynakları araştırılıyor. Bu bağlamda ülkemizde nükleer enerji üretimi için çalışmalar devam ediyor. Enerji tasarrufu için kimse fabrikalara, çalışmasın diyemez. Fakat bizim yapabileceğimiz şeyler mevcut. Bunlara bakarsak elektrikli ev eşyalarımızı A sınıfı almalıyız. Sadece 2 ampulü floresan lambalarla değiştirerek, iki Keban Barajı nı kurtarabiliriz. Bu bilgiler burada kalmasın ve hepsini hayata geçirelim. Ülkemizi daha ileriye götürelim.

    

TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet Erdoğan da, TREDAŞ sınırlarının 20 milyon kilometrelik bir alanı kapladığını ve toplam 724 yerleşim merkezinde faaliyet gösterdiklerini bildirdi. Yaklaşık 2 milyon kişinin yaşadığı bir alana elektrik dağıtımı yaptıklarını ifade eden Erdoğan, elektriğin 24 saat insanlığın hizmetinde olması gerektiğini belirtti. Artık insanların 5 dakika bile elektriksiz kalmaya tahammül edemediğine işaret eden Erdoğan, TREDAŞ ın 1,5 katrilyonluk bir enerji satış bedeli olduğunu kaydetti.

 

Ahmet Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti : Kayıp kaçak sayısı, uygulanan çalışmalarla günden güne azalıyor. Artık elektriksiz yaşam mümkün değil. Elektrik sağlıklı yaşam, sanayi ve geleceğe güvenle bakmak demek. Küresel ısınmaya bağlı olarak barajlardaki su eksiliyor. Buna bağlı olarak üretilebilen elektrik miktarı da azalıyor. Enerji kaynaklarına dönmeliyiz. Katı yakıt bir gün bitecek. Güneş ve rüzgar enerjisine ağırlık vermeliyiz. Elektrik olmadan ekonomik ve sanayi açısından hiçbir şey yapılamaz. Bizler toplum olarak üzerimize düşen görevin ne olduğunu unutmamalıyız. Gelecek nesillere güvenilir bir ülke ve sağlıklı bir yaşam bırakmak için bunlar gerekli.

 

Konferansa, Garnizon Komutanı Tuğgenerel İsmail Gümüştekin, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, bazı kurumların müdürleri ile öğrenciler katıldı.

www.habercorlu.com / 20 Ocak 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR