TYDTA Hakkında

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA), Türkiye’nin sunduğu yatırım olanaklarını küresel iş dünyasına tanıtma ve yatırımcılara Türkiye’ye yapacakları yatırımların her safhasında destek verme görevini üstlenmiş tek resmi kuruluştur.

 

TYDTA, ulusal, bölgesel ve yerel ölçekte yatırım fırsatlarını tanıtma ve değerlendirme süreçlerinde ilgili tüm resmi kurumları koordine ederek uluslararası yatırımcılara yönelik bir referans noktası olarak hizmet vermektedir.

 

ABD, Almanya, Çin, Fransa, Hindistan, İngiltere, İspanya, İsrail, İtalya, Japonya, Kanada, Kazakistan, Körfez ülkeleri (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Umman), Rusya Federasyonu ve Suudi Arabistan olmak üzere toplam 21 ayrı ülkede 15 temsilciliğiyle faaliyet gösteren TYDTA, yabancı yatırımcıları “tek-durak-hizmet” anlayışı ile karşılamakta, geniş hizmet çerçevesi içinde yatırımcıların Türkiye’deki ticari faaliyetlerinden en yüksek düzeyde yarar sağlamalarını kolaylaştırmaktadır. Türkçe’nin yanı sıra, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Japonca, Rusça, Arapça, Korece ve Çince iletişim kurabileceğiniz uzman kadrosu ile TYDTA, Türkiye’nin sağladığı imkânlardan faydalanmak isteyen yatırımcıların ilk adresi konumundadır. 

 

Resmi kurum kimliğini özel sektör yaklaşımıyla bir araya getiren TYDTA’nın sunduğu hizmetler ana hatlarıyla; Pazar araştırma ve analizi, Endüstri ve sektör raporları, Yatırım koşulları değerlendirmeleri, Saha seçimi, Olası ortaklık ve ortak girişimler için şirket bulma, İlgili resmi kurum ve kuruluşlarla yazışma ve görüşmelerin sağlanması, Şirket kuruluşu, teşvik başvuruları, lisans temini, çalışma/oturma izinleri gibi yasal süreç ve mevzuatla ilgili işlemlerin kolaylaştırılması olarak sıralanabilir.

 

Yatırımcı - Proje Buluşturma

TYDTA’nın yatırımcı buluşturma hizmeti, Türkiye’deki yatırım fırsatlarını değerlendirme konusunda iş birliği yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcılar için iş bağlantılarını destekleme amacı taşımaktadır. Bu platform, yalnızca girişimcilere iş ve projelerini ortaya koymak için fırsat sunmakla kalmayıp, aynı zamanda yatırımcıların uygun ortaklar bulmalarına yardımcı olmaktadır. Yatırımcı buluşturma hizmeti, mutlak gizlilik ilkeleri çerçevesinde, herhangi bir bağlayıcılığı olmaksızın ücretsiz olarak sunulmaktadır.

www.invest.gov.tr / Ocak 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR