SolarTR-1 Güneş Enerjisi Konferansı’na davetlisiniz …

 

Sayın Yetkili,

Gelişen teknoloji dünyasında artan enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarının son derece önem kazandığı günümüzde, güneş enerjisi yüksek kapasitesi ve kolay eldesi ile en fazla gelecek vaad eden enerji türü olarak ortaya çıkmıştır. Güneş Enerjisinden elektrik üretimi sağlayan teknolojiler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük önem kazanmıştır.

 

Araştırmaları 50 yılı aşkın süredir devam eden güneş enerjisi teknolojilerinin bugün geldiği noktada, laboratuvar çalışmaları ürün olarak piyasaya çıkmış, ülkeler çeşitli kanun düzenlemeleri hazırlanmış ve bunlara paralel olarak yeni Ar-Ge faaliyetlerine ihtiyaç artmıştır.

 

Güneş enerjisi teknoloji türlerinin irdelenmesi, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yön verilmesi, bu teknoloji üzerine çalışacak özel işletmelerin bilgilendirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımı, üniversiteler ile özel sektör arasında ki ilişkilerin canlandırılması ve kuvvetlendirilmesi amacı ile 29-30 Nisan 2010 tarihlerinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kültür Kongre Merkezi’nde SolarTR-1 adlı konferans düzenliyoruz.

 

Ulusal Fotovoltaik Teknoloji Platformu (UFTP) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi ‘nin ortak çalışması olarak birincisi düzenlenen SolarTR konferansı, özgün içeriği ve Türkiye’nin bu alandaki faaliyetlerine ışık tutacak olması nedeni ile büyük önem arz etmektedir. Yurt içinden ve yurt dışından birçok çağrılı konuşmacının yer alacağı SolarTR-1 in konu başlıkları şu şekildedir:

 

• Dilim Tabanlı Silisyum Güneş Gözesi Teknolojileri

• İnce Film Güneş Gözesi Teknolojileri

• Yeni Nesil Güneş Gözesi Teknolojileri

• Fotovoltaik Sistemler, Sistem Bileşenleri ve Sistem Kurulumu

• Elektrik Üretimi için Solar Termal Sistemler

 

2 gün sürmesi planlanan SolarTR-1’e katılım için gerekli ayrıntıları aşağıda belirtilen web sitemizden takip edebilirisiniz. Kongre salonundaki sunumlara paralel olarak ODTÜ Kültür Kongre Merkezi Fuaye alanında Türkiye’de Fotovoltaik Endüstrisine katkıda bulunan firmaların tanıtım standları dolaşıma açık olacaktır.

 

Tanıtım alanında yer almak isteyen firmalar ya da sponsor olmak isteyen firmalar solartr1@gmail.com adresinden ayrıntılı bilgi alabilirler.

 

29-30 Nisan 2010 tarihlerinde sizlerle birlikte olmak dileğiyle,

Saygılarımla,

Prof. Dr. Raşit TURAN

SolarTR-1 Organizasyon Komitesi Başkanı

İletişim:

Web : www.gunam.metu.edu.tr/solartr1

E-Posta : solartr1@gmail.com

Tel : 0312 2104303

 

Kaynak :

Deniz Selkan POLATKAN

www.fotoelektron.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR