Enerji yatırımlarına sivil toplum kuruluşları ve halk destek vermeli 

Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Şimşek,"Enerji yatırımlarına sivil toplum kuruluşları ve halk destek vermeli" dedi.

 

Denizli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen Çevre ve Enerji panelinde konuşan Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Serhat Şimşek, çevre ve enerjinin ikiz kardeş olduğunu, fakat birbirleriyle pek anlaşamadıklarını belirtti.

 

Çevrecilerin, enerjicilerle kol kola bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesi gerektiğini söyleyen Şimşek, “Zaman zaman ülkemizde çevresel faaliyetler görüyoruz, enerji faaliyetlerinin çok karşısında, çok önüne geçmeye çalışıyor. Zaman zaman da enerji yatırımları çevreye çok fazla zarar veriyor. Bunun ortasını bulup yatırımlarımızı buna göre yapmamız gerekiyor. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının ve halkın bu tür yatırımlara destek vermesi gerekmektedir dedi.

 

Zorlu Doğal Elektrik Üretim A.Ş. nin 2008 de kurulmuş genç bir şirket olduğunu anlatan Şimşek, Türkiye genelinde yedi hidroelektrik santral, bir de Denizli ilinde jeotermal santral bulunmaktadır. Toplam kurulu gücü 140 megavattır dedi.

 

Şimşek, Türkiye nin jeotermal enerji konusunda oldukça zengin kaynaklara sahip olduğunu belirterek, Bizim jeotermal sahamızdan Denizli ye kadar sıcak su getirmek mümkündür. Eğer böyle bir şey gerçekleştirilmiş olsaydı, Rusya nın gazını Denizli ye gelmesine hiç gerek kalmazdı. Denizli bölgesi, sadece buranın değil, bütün dünyada jeotermalle uğraşan herkesin çok iyi bildiği bir yer. Resmen bir jeotermal denizinde yüzdüğü bir bölge diye konuştu.

 

Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Enerji-Çevre Sistemleri ve Endüstriyel Rehabilitasyon Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Ali Durmaz da yaptığı konuşmada, enerji ve çevrenin ruh ve beden gibi birbirinden ayrılmaz ikiz kardeş gibi olduğunu belirterek, enerjinin, endüstriyel üretimin ve refah düzeyinin artırılmasının motoru olduğunu söyledi. www.geleceginenerjisi.com / 09.06.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR