Çevre bilinci ve eğitim …

Kağıthane de yeni bir dernek kuruldu. Dünya Çevre Bilinci ve Eğitim Derneği nin kuruluşu Belediye Meclis Salonu nda düzenlenen programla gerçekleştirildi.

 

Dünya Çevre Bilinci ve Eğitim Derneğinin kuruluş törenine Başta Belediye Başkanı Fazlı Kılıç olmak üzere, Kağıthane İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaşı, Türk sinemasının duayenlerinden Fikret Hakan, Ediz Hun, ünlü şair Ahmet Selçuk İlkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Dünya Çevre Bilinci ve Eğitim Derneği Başkanı Cabbar Kement, bu derneği sizlerin destekleri ile hak ettiği yerlere taşıyacaklarını ve dünya çapında bir dernek olabilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini belirtti.

 

Onursal Başkan sanatçı Nesrin Koç ise amaçlarının tamamen kişisel ve evrensel mükemmelliğe ulaşmak ve insanlığın dünden bugüne mirası olan dünyayı korumak olan ve en önemlisi geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza ve gençlerimize temiz ve yeşil bir dünya bırakabilme sorumluluk bilincini yerleştirmek olduğunu söyledi ve desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a teşekkürlerini sundu.

 

Kağıthane İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaşı’nın kısa konuşmalarının ardından kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, çok güzel ve çok anlamlı bir derneğin açılışında birlikte olduklarını, ismiyle ve çıkışıyla son derece anlamlı olduğunu, eğitim ve bilinçlendirme amacıyla yola çıktıkları için kendilerini ayrıca kutladığını belirtti.

 

2004 yılında göreve geldikten bu yana çevre eğitim projeleri ile, küreselleşme, kent bilinci gibi çevreyle ilgili birçok konuda her yıl 70 bin ilköğretim öğrencisine eğitim verdiklerini belirten Kılıç, bu anlayışla Kağıthane’ye güzel şeyler yapmanın gayreti içinde olduklarını belirterek Dünya Çevre Bilinci ve Eğitim Derneğinin bu açılışının ve bundan sonraki çalışmalarının hayırlı olması dileklerinde bulunarak sözlerini tamamladı.

 

Dünya Çevre Bilinci ve Eğitim Derneği onursal üyeleri Fikret Hakan, Ediz Hun ve ünlü şair Ahmet Selçuk İlkan’ın çevre bilinci ile ilgili konuşmalarının ardından program plaket takdimi ile devam etti.

 

Dünya Çevre Bilinci ve Eğitim Derneği Kağıthane Temsilciliği Başkanı Cabbar Kement, Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a başarılarından dolayı plaket takdim etti ve Meclis haber dergisi tarafından yılın Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı da ayrıca tebrik etti.

 

Katılan sanatçılara Dünya Çevre Bilinci ve Eğitim Derneği Kağıthane Temsilciliği yönetim kurulu tarafından verilen plaketlerin ardından düzenlenen ikramla program son buldu.

www.beyazgazete.com / 25.01.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR