Yeşil yıldızlı otel …

İstanbul un ilk yeşil yıldızlı oteli BW The President Hotel, güneş enerjisi ve yağmur toplama sistemi projeleri ile altyapı yatırımlarına devam edecek.

 

BW The President ve BW Citadel Hotelleri Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, İstanbul’un ilk, Türkiye nin de ikinci ‘Yeşil Yıldız’ alan oteli olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Son birkaç yıldır altyapıya 5 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını anlatan Arifoğlu, bu yıl da güneş enerjisi ve yağmur suyu toplama sistemine yatırım yapacaklarını ve enerji maliyetlerini yüzde 40 azaltacaklarını ifade etti.

 

REKABET YILI OLACAK

2010 yılına ilişkin değerlendirmelerde de Arifoğlu, dünyada krizin etkilerinin henüz geçmediğini belirtti. Arifoğlu, " O nedenle, fiyatlarımızı çok yükseltmeden iyi fiyat vermemiz gerekiyor. Turist talebinin üzerinde artan otel arzı nedeniyle, 2010 yılının, oteller arasında ‘rekabet yılı’ olacağını düşünüyoruz. Bu yıl ve devam eden yıllarda; satılabilir iyi fiyat belirleyen, tüketicinin gözünde imajını zedelemeyen, güler yüzlü ve kaliteli hizmet sunan, aynı zamanda insan güvenliği- yangın güvenliği- hijyen güvenliği gibi süreçlerini tamamlayan oteller; rekabette daima bir adım önde olarak, kazanacaktır ” dedi.

 

DENGELİ FİYAT VERİN

Özellikle, kongre tarihlerinde, oda fiyatlarının, ilk önce çok yüksek verildiğini, odalar satılmayınca da fiyatın düşürüldüğünü anlatan Recep Arifoğlu, bu durumun, müşteriler gözünde ‘imaj kaybına’ neden olduğunu söyledi. 

 

‘Dengeli, uygun ve satılabilir fiyatın’ verilmesi gerektiğini ifade eden Recep Arifoğlu, “ Bazı oteller, kongre tarihlerine, çok yüksek fiyat açıklıyor. Kongre yaklaşıp, odalar satılmayınca da, fiyatlarını düşürüyor. Bu durum da, yüksek fiyattan oda alan müşteriler üzerinde, olumsuz etki yaratıyor. Müşterinin gözünde, otelin ve hatta o destinasyonun imajı zedeleniyor. Nitekim, son 24 saat içerisinde rezervasyonu iptal etme hakkı bulunan müşterilerin çoğu da yüksek fiyattan satın aldığı rezervasyonunu iptal ederek, yeniden düşük fiyattan oda alıyor veya imkanı varsa, başka bir otelden rezervasyon yaptırmayı istiyor ” diye konuştu.

 

KOMŞULARDAN CİDDİ TURİST GELECEK

Genellikle, Amerika ve Avrupa ülkelerinden turist beklenmesine rağmen, son yıllarda yakın komşularımız olan ülkelerden gelen turist sayısındaki artışa dikkat çeken Recep Arifoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü : “ Sektör olarak genellikle, Amerika ve Avrupa ülkelerinden turist bekliyoruz. Oysa, son birkaç yıldır, komşumuz olan ülkelerden ciddi artışlar ile turist almaya başladık. Mesela, Ocak ayı içerisinde, Suriye’de katıldığım bir toplantı sırasında, Suriyelilerin, özellikle İstanbul’u görmeyi istediklerini gözlemledim. Gelecek 3 yıl içerisinde, İstanbul’a gelecek turist sayısının 5/1’ni, komşumuz olan ve karşılıklı vize uygulamasının kalktığı ülkeler oluşturacaktır. Ülkemizdeki acentelerin, bu bölgelerde çalışma yapması önemlidir ” .

www.hurriyet.com.tr / ekonomi / 01.02.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR