Her koşulda zam !..

Muhalefet lideri ‘var’ dedi diye doğalgaz zammını iptal etmeyiz.

 

EnerJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, aylık ekonomi ve finans dergisi Fortune Türkiye’ye yaptığı açıklamada doğalgaz zammının ayın 20’sinden sonra netleşeceğini söyledi. Yıldız, Fortune Dergisi’ne yaptığı açıklamada şöyle konuştu :

 

“ Doğalgaza yüzde 50 zam gelir diyen Sayın CHP Lideri Baykal’ın mutlaka danışmanlarını, haber kaynaklarını değiştirmesi gerek. Öyle bir zammın gelmediğini gördük. Biz bu konuda son derece gerçekçi düşünüyoruz. Muhalefet lideri dedi demedi diye zam yapıp yapmamayla alakalı bir keyfilik içerisinde olmayız. Fiyatlama mekanizması getiriyorsa, o zammı yapmak durumundayız istemeyerek de olsa. Ayın 20’sinden sonra fiyatlama sistemi belli olur. ”

 

Tüm yatırımlar ’özel’e

“ Enerjideki hemen hemen bütün yatırımları özel sektör eliyle yapacağız ” diyen Yıldız, bu yıl içinde rüzgar enerjisi alanında mesafe katedileceğini, 2007 tarihli lisans başvurularının sonuçlandırılacağını söyledi.

 

Yıldız’ın Fortune Türkiye’den Burcu Bulut’a yaptığı açıklamalarda, “ 2010 yılında mutlaka somut adım atacağız ” dediği bir başka alan ise yıllardır önemli tartışmalara konu olan nükleer enerji.

 

“ 2013 yılına kadar toplam 13 bin megavat civarında rüzgar santralı adresinin belirlenmesi ve inşaatlarının başlamasını umuyoruz ” diye konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, 2020 yılında Türkiye’nin enerjisinin yüzde 30’unu yenilenebilir kaynaklardan elde eden bir ülke olmasını hedeflediklerini söyledi.

 

Taner Yıldız’ın yenilenebilir enerjide bu yıl atılacak adımlardan Türkiye’nin enerji politikasına kadar birçok konuda açıklamaları Fortune Dergisi’nin yeni sayısında yer alıyor. www.haber.gazetevatan.com / 01 Şubat 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR