Almanlardan yatırım sözü …

Yıldız, bir Alman firmasının 625 megavatlık yatırım sözü verdiğini kaydetti.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir Alman firmasının bu yıl içerisinde 625 megavatlık yatırım sözü verdiğini belirterek, Alman yatırımcılarla enerji tasarrufunu, Afşin-Elbistan C ve D’yi, hatta nükleer santrallere ilişkin bir çok konuyu masaya yatırdıklarını kaydetti.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Almanya Büyükelçiliği’nde Alman işadamları ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrasında açıklama yapan Yıldız, toplantıya katılan şirketlerin yaklaşık yarım trilyon dolarlık bir ciroya sahip olduğunu belirterek, yapılacak enerji yatırımlarında Almanya’nın en önemli partnerlerden biri olacağını kaydetti. Nabucco’da Almanya ile beraber ortak iş yapıldığını anımsatan Yıldız, toplantıda yenilenebilir enerji kaynaklarından, kömür santrallerine varıncaya kadar yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini söyledi.

 

Yıldız, “ Hatta bir firmamızda bu yıl içerisinde 625 megavatlık yatırım sözü verdi. Konuşulan projeler arasında enerji tasarrufundan tutun ki Afşin-Elbistan C ve D’ye varıncaya kadar, hatta nükleer santrallerle alakalı bir çok konuya değinildi ” dedi.

 

Almanya Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Türkiye ve Almanya’nın enerji sektöründe ideal bir partner olduğunu dile getirdi.

 

AFŞİN - ELBİSTAN C-D İHALESİNİN HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Açıklamaların ardından basının sorularını yanıtlayan Enerji Bakanı Taner Yıldız, dünyada nükleer enerji santralleriyle ilgili firmaların birbiriyle işbirliği içerisinde olduğunu vurgulayarak, “ O yüzden Almanya’daki nükleer güç santrallerinin kurulmasıyla alakalı firmanın şu veya bu şekliyle Türkiye’de yer alacağı kanaatindeyim. Özellikle hidroelektrik santrallerin yapımındaki mekanik kısımları ve penometik kısımlarla alakalı işbirliğimiz devam edecektir ” diye konuştu.

 

Bu yıl Afşin-Elbistan C-D ile ilgili hazırlıkların sürdüğünü, bu yıl ihaleye çıkmak istediklerini dile getiren Yıldız, Başkent Doğalgaz ın özelleştirilmesinde Alman firmaların da ilgisinin olduğunu söyledi.

 

GREENPEACE İKNA EDELİM DİYE UĞRAŞMIŞ DEĞİLİZ

Greenpeace’in bugün AKP grup toplantısında gerçekleştirdiği eylemin hatırlatılması üzerine Yıldız, “ Nükleer santralleri mutlaka gerçekleştirmek zorundayız. Biz Greenpeace’i illa ikna edelim diye uğraşmış değiliz ama Greenpeace ile beraber gerçekleştireceğimiz iş birlikleri bu meselenin daha iyi anlaşılmasında faydası olacaktır ” diye konuştu. ANKA / 09.02.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR