Güneş enerjisi sistemlerinde "Seyyar" dönemi …

Seyyar güneş enerjili banyo konteynırı sayesinde şantiye çalışanları sıcak suyla banyo yapabiliyor.

 

Heray Güneş Enerji Sistemleri Doğu Karadeniz Bölge Distribütörü Murat Çavga, seyyar güneş enerjili banyo konteynırın özellikle baraj, karayolu ve benzeri şantiyelerde büyük kolaylıklar sağladığını söyledi. Banyo ihtiyacının özellikle şantiye kuran inşaat firmaları için büyük problem teşkil ettiğini kaydeden Çavga “ Hem kurulumu hem de o şantiyede işleri bittikten sonra kurulan banyo ve sıcak su sistemlerinin kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle büyük maliyetler ortaya çıkıyordu. Bunu ortadan kaldırmak için firmamız mühendisleri seyyar güneş enerjili banyo konteynırı tasarladı. Bu seyyar güneş enerjili banyo sistemi sayesinde inşaat firmalarını şantiyelerini taşımaları durumunda hem zaman kaybından kurtulmuş oluyorlar hem de sıcak su üretme maliyetinden tasarruf etmiş oluyorlar ” dedi.

 

Güneş enerjisinin çok önemli bir enerji kaynağı olduğunu ifade eden Çavga “ Dünyamızı ısıtan ama bizim tam manası ile faydalanmadığımız bu kaynak dünya var olduğu sürece bitmeyecek bir kaynaktır. Bizler bu sonsuz ve bitmeyecek kaynağı sadece plajlarda değerlendiriyoruz. Halbuki bu bedava ve sonsuz enerji ile evimizin sıcak su ihtiyacını, ortam ısıtmasını hatta elektrik enerjisini bile üretmemiz mümkün. Bu konuda devletimiz gerekli ilgi ve alakayı göstermiyor. Malum bizlerde her şeyi devletten beklediğimiz için bir adım yol kat edemiyoruz. Bir ev hayal edin ki kaloriferini güneş enerjisi ile ısıtıyor, sıcak suyunu ve elektriğini güneş enerjisi ile üretiyor. O evin yıllık maddi tasarrufunu, ülke ekonomisine katkısını düşünebiliyor musunuz ? ” diye konuştu.

 

Çavga, gelen talepler doğrultusunda bu şekilde seyyar güneş enerjili banyo konteynırları hazırlayabileceklerini sözlerine ekledi.

İHA / Trabzon / 11.02.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR