Türkiye’de bir ilk

Solar Makine Enerjisini Güneş’ten alıyor

Somy Enerji, tarımda kullanılan enerjinin yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması, temiz bir çevre ve hitap edilen çiftçi kesiminin refah düzeyini yükseltmek için; Solar Makine üretimine başladı. 

 

SİSTEM NASIL İŞLİYOR ?

Firmanın amacı, Tarımsal Basınçlı Sulamada akaryakıt ve elektrik sarfiyatını ortadan  kaldırmak, yerine Solar Makineyi koymaktır.

 

Mobil Solar Enerji Sistemi yeni tasarlanan bir sistem Solar Makine’nin asıl amacı; Tarım arazilerinin sulanmasıdır. Sulanabilir  arazilerin: parçalı olması veya Elektrik Şebeke Hatlarına uzak olması sebebiyle tekerlekli taşınabilir olarak tasarlanmıştır. Sistem artezyen ve / veya kuyudan su çekme kapasitesine sahiptir.

 

Sistem tarımsal sulamadan arta kalan zamanlarda diğer elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilmektedir.

 

Gün boyunca güneş enerjisinden üretilen elektrik akü ile şarj edilerek, geceleri evinizin ihtiyacını karşılar.

 

Tarlada ihtiyacınız olmadığında, gün içerisinde de ihtiyacınız olan her yerde kullanabileceğiniz bir makinedir. Bu sistem sayesinde şebekeden uzak yerlerde dizel motor pompaları yerine kullanabilirsiniz.

 

MAKSİMUM VERİM SAĞLIYOR

Güneşlenme süresinin yoğun olduğu Akdeniz, Güneydoğu ve Ege bölgelerinde sistemden maksimum verim sağlanacaktır. Patentli olan bu sistemde kullanıcının sadece elektrik fişini takarak elektriğini elde etmesi mümkün olacaktır. Mobil Sistemin avantajları; taşınabilir olması, çok amaçlı kullanıma açık olması, istenmeyen durumlara karşı korunabilir olmasıdır.

 

ELEKTRİK VE AKARYAKIT SARFİYATI SONA ERİYOR

Somy Enerji Genel Müdürü Ahmet Bozoğlu, “Hedefimiz, hitap edilen Tarım kesiminin akaryakıt ve enerji giderini sıfıra indirmek ve bu kesimin refah düzeyin yükseltmektir. Diğer Taraftan Solar Makine  Özel Amaç Kullanıcısının; Konut Elektrik İhtiyacını, Askeri Saha Aydınlatılma İhtiyacını ve Müteahitlik Saha Aydınlatılma İhtiyacını karşılamak amacıyla üretilmiştir” şeklinde konuştu.

 

GÜNEŞ ENERJİSİ NEDİR ?

- Dünyanın en önemli kaynağı kuşkusuz güneştir. Güneş pilleri sayesinde bu enerji doğrudan elektrik enerjisine dönüştürülebilmektedir.

- Güneş enerji sistemleri temiz doğal ve yenilenebilir ayrıca yakıt gideri olmayan enerji sistemleridir.

- Güneş panelleri sayesinde güneş ışınları elektrik enerjisine dönüşür.

- Güneş pilleri sessiz ve kimyasal kirlilik oluşturmamaları yüzünden çevresel etkiler bakımından en uygun yenilenebilir enerji teknolojisidir.

- Kısaca özetlemek gerekirse Güneş Enerjisi solar paneller sayesinde enerjiye dönüşür.

- Yenilenebilir enerji tarım üreticileri için önemli bir seçenektir.

www.gunesdergisi.com / 25 Haziran 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR