Arıcılara Güneş Enerji Sistemleri Dağıtıldı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı`na sunulan ve kabul edilen proje kapsamında Adıyaman`da arıcılara güneş enerji sistemleri ve arıcılık malzemeleri dağıtıldı.

 

Arıcı Abdurrahman Yenidoğan tarafından hazırlanan ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı`na sunulan `Arıcılığı Geliştirme Projesi` kapsamında Türkiye`de ilk kez arıcılık yapan 53 kişiye aydınlatma amaçlı güneş enerji sistemleri verildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu`nda gerçekleştirilen törenle arıcılara malzemeleri dağıtıldı. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Müdür Yardımcısı Hasan Kılınç, arıcılar ve kurum personelinin katıldığı törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, "2010 yılında projelendirilen ve 2011 yılında fiilen müdürlüğümüzce yürütülmeye başlayan proje toplam 576 bin 500 TL bütçelidir. 600 nolu Yaylakonak Arıcılık Projesi kapsamında bugüne kadar 53 arıcıya bin 325 adet 7 çıtalı arı kovanı, bin 325 adet boş kovan, bin 325 adet ana arı, 53 adet arıcılık barınağı dağıtılmıştır. Projede olmayan ancak muhtelif kalemlerden artan yaklaşık 90 bin TL`lik kaynakla yine arıcıların üretim ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla bugün 53 adet bal süzme makinesi, 53 adet ısıtmalı bal dinlendirme tankı ve 53 adet aydınlatma amaçlı güneş enerji sistemleri dağıtılıyor" dedi.

 

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Müdür Yardımcısı Hasan Kılınç da, "Barınaklı Gezginci Arıcılığı Geliştirme Projesi`ne 404 bin TL destek verilmiştir. Toplam bütçesi 576 bin 500 TL olan projenin yararlanacağı hane sayısı 53`tür. Adıyaman ili projelerinin toplam bütçesi 2 milyon 935 bin TL olup, idarelerimiz bu projelere 2 milyon 200 bin TL para aktarmıştır. Bugün her bir çiftçimize birer adet barınak dağıtımı sağlanacaktır. En kısa zamanda arıcılığın vazgeçilmezi olan bal süzme, ısıtma, dinlendirme makineleri ile dağlarda gecelerini aydınlatacak güneş panelleri dağıtımı sağlanacaktır. Bu hizmetlerin gerçekleşmesinde, emek ve paranın amaçlarına ulaşmasında katkıları olan başta proje yararlanıcıları ve lideri Abdurrahman Yenidoğan`a projenin hazırlanması ve uygulanmasında büyük emeği geçen yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu. ADIYAMAN / İHA

www.haberler.com

04.05.2012

Adıyaman İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR