16/2/2010 TARİH VE 27495 SAYILI RESMİ GAZETE YAYIMLANAN

ENERJİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan :

 

ENERJİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAV DUYURUSU

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 05- 10 Nisan 2010 tarihleri arasında Enerji Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı yapılacaktır.

I) SINAVA KATILABİLME ŞARTLARI

Giriş Sınavına katılmak isteyenlerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yazılı genel şartları taşımak,

b) Giriş Sınavının yapılacağı 05/04/2010 tarihi itibariyle 31 yaşından gün almamış olmak,

c) En az dört yıl süreli eğitim veren mühendislik fakülteleri ile mühendis unvanı veren fakülteler ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,

d) ÖSYM tarafından 28-29 Haziran 2008 tarihinde yapılan 2008 Kamu Personel Seçme Sınavı (Lisans) veya 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan 2009 Kamu Personeli Seçme Sınavı (Lisans Düzeyi A Grubu ve Öğretmenlik) KPSSP4 puan türünden 80 ve üzeri puan almak kaydı ile, en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere, öğrenim dallarına ayrılan kontenjanın 5 (beş) katı aday içerisine girmek. (Öğrenim dalları itibariyle Giriş Sınavına katılma hakkını elde eden en son adayla eşit puan almış adayların tümü giriş sınavına çağrılacaktır),

e) Süresi içerisinde başvurmak ve giriş sınavı için istenen belgeleri Kuruma teslim etmiş olmak.

II) BAŞVURU TARİHLERİ

Giriş Sınavı başvuru tarihleri: 01-22 Mart 2010

III) BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

Giriş sınavına katılabilmek için isteklilerin, gerekli belgelerle birlikte en geç 22 Mart 2010 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:51/C Yüzüncüyıl-ANKARA) adresine şahsen veya en geç bu tarihte Kuruma ulaşacak şekilde posta ile başvurmaları gerekmektedir. Postadaki gecikme nedeniyle süresinde ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

IV) SINAVA GİRİŞTE İSTENECEK BELGELER

1) Giriş Sınavına katılmak isteyen adaylar, Kurumdan veya Kurumun http://www.epdk.gov.tr internet adresinden temin edecekleri Sınav Başvuru Formunu doldurarak aşağıdaki belgeleri ekleyeceklerdir:

a) Yüksek öğrenim mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği,

b) Üç adet vesikalık fotoğraf,

c) KPSS sonuç belgesinin onaylı örneği,

d) T.C. Kimlik Numarası.

2) Yukarıda sayılan belgelerin son başvuru tarihi mesai bitimine kadar Kuruma teslim edilmesi şarttır. Bu belgeler, aslı ibraz edilmek kaydıyla Kurum tarafından da onaylanabilir.

V) SINAVA GİRİŞ BELGESİ

Giriş Sınavına katılma hakkını elde eden adayların listesi 26 Mart 2010 tarihinde Kurum internet adresinde ilan edilecektir. Adaylar, Sınav Giriş Belgelerini sınavdan önce Kurumdan alacaklardır.

Sınavda, Sınav Giriş Belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi bulundurulur. Bu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava alınmazlar.

VI) ÖGRENIM DALLARI VE KONTENJANLAR

Kuruma alınacak 15 adet Enerji Uzman Yardımcısının öğrenim dalları itibariyle dağılımı aşağıdaki şekildedir:

 

Bölüm

Adet

İnşaat Mühendisliği

1

Harita Mühendisliği

2

Makine Mühendisliği

2

Pet. ve Doğ. Mühendisliği

1

Bilgisayar Mühendisliği

3

Elektrik/Elektronik Mühendisliği

3

Endüstri Mühendisliği

3

TOPLAM

15

 

VII) GİRİŞ SINAVININ YERİ VE ŞEKLİ

Giriş Sınavı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:51/C Yüzüncüyıl-ANKARA) adresinde yapılacaktır.

Giriş Sınavına çağrılanlar, 12/06/2009 tarihli ve 27256 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Enerji Uzman ve Uzman Yardımcılarının Sınav, Görev, Yetki, Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelikte yer alan esaslar çerçevesinde SÖZLÜ sınava alınacaklardır.

VIII) GİRİŞ SINAV KONULARI

Giriş Sınavında;

a) Alan bilgisi,

b) Kavrayış,

c) Anlatım yeteneği,

d) Davranış,

e) Temsil kabiliyeti

konuları dikkate alınarak ve alan bilgisi 40, diğer konuların her biri 15 er puan üzerinden sınav komisyonu üyelerince ayrı ayrı değerlendirilecektir. Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmeleri için 100 üzerinden ortalama 70 puan almaları şarttır.

Alan bilgilerine ilişkin konuların tespitinde Kurumun görev alanı ve adayların lisans öğrenim durumları dikkate alınacaktır.

IX) DEĞERLENDİRME VE BAŞARI SIRASININ BELİRLENMESİ

Sınav Komisyonu üyelerince her bir adaya verilen puanların aritmetik ortalaması alınmak suretiyle Giriş Sınav puanları tespit edilecektir. KPSS puanı ile Giriş Sınavı puanının aritmetik ortalaması alınmak suretiyle sınav sonucu bulunacaklardır. Sınav sonucuna göre en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere ve öğrenim dalları itibarıyla başarı sırası belirlenecektir. Giriş Sınavından 70 veya daha fazla puan almış olmak kaydıyla öğrenim dalları itibarıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenecek sayıda yedek aday listesi belirlenebilecektir. Başarı sırasına göre oluşturulacak yedek aday listesi, bir sonraki giriş sınav ilan tarihine kadar geçerlidir.

X) SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Sınav sonuçları, Kurumun internet adresinde ve Kurum hizmet binasında ilan edilecek ve sınavda başarılı olan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

XI) UZMAN YARDIMCILIĞINA ATANMA

1) Giriş sınavını kazanan adaylardan, ilan edilen uzman yardımcısı kadro sayısı kadar aday, başarı sıralamasına göre uzman yardımcılığına atanacaktır. Asıl listeden uzman yardımcılığını kazanan adaylardan çeşitli sebeplerle göreve başlamayanların yerine belirlenmesi halinde yedek aday listesinden öğrenim dalları itibariyle başarı sırasına göre atama yapılabilecektir.

2) Diğerleri için 70 ve üzeri puan almış olmak, atanmak için kazanılmış hak sayılmaz.

3) Gerekli belgeleri süresinde ibraz etmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR