Sosyal Sorumluluk Projeleri ve Sponsorluklar

ÇEVRE

Mutlu Akü çevrenin korunması konusunda üzerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmekte ve çevreye büyük önem vermektedir. Bu önem mühendislik ve üretimden, kullanım bakım ve geri dönüşüme kadar bir akünün tüm yaşam döngüsünü kapsamaktadır. Uluslararası bağımsız kuruluşlarca değerlendirilerek sahip olunan çeşitli Kalite Belgeleri ve Çevre Yönetim Sistemleri belgeleri eksiksiz olan Mutlu Akü sektörde çevre çalışmaları ile de birçok şirkete ışık tutmaktadır.

Çevre ile uyum içerisinde yaşam koşullarına sahip olunan Mutlu Akü tesislerinde, 206 dönümlük saha içerisinde doğal ortamda itina ile bakımı yapılan tavus kuşları beslenmektedir. Penceremizden dışarıya baktığımızda çevreci kimliğimizle teknoloji ve doğanın elele harmonisini görüyor, kuyruklarını açtıkça büyüyen ve güzelleşen tavus kuşlarını kendimize simge olarak kabul ediyoruz.

 

MUTLU AKÜ GÜNEŞ ARABALARINDA

İstanbul Marmara Üniversitesi Teknoloji Araştırma Geliştirme Kulübü öğrencilerinin çalışması olan SOLAMAR Projesininin "MARTI" isimli aracına "MUTLU AKÜ"  sponsor oldu . " 2008 Tübitak Formula G "  yarışları 31 Ağustosta İzmir Pınarbaşı pistinde yapıldı. Güneş enerjisiyle yürüyen arabaların yarışı, görmeye alıştığımız yarışların aksine, motor gürültüsü ve egzos dumanından uzak, bir okadar da çekişmeli geçti. Öğrencilerin yaptıkları ilginç araba tasarımları da görülmeye değerdi.

 

MUTLU AKÜ GÜNEŞ EVİNDE

Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı koordinasyonunda Birleşmiş MilletlerKalkınma Programı ve Diyarbakır Belediyesi tarafından yürütülen " Güneş Evi Projesi " ne güneş panellerinin enerji depolama ünitesi olarak kullanılmak üzere " VRLA " aküleri MUTLU AKÜ tarafından karşılanmıştır. Diyarbakır güneş evi, yaşama yönelik olanakları gözler önüne seren ve kurgususun basitliği ile cesaret veren ilk önemli ve çağdaş adım olmuştur. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde uygulanan ve hizmete açılan bu proje, Güneş enerjisinin kullanımına yönelik eğitim ve bilinç yükseltme faaliyetlerinin ilk adımı olacağı gibi, her kesimden halka enerji ile ilgili sürekli eğitim verilecektir.

 

SPOR

Mutlu Akü Türkiye de Motor Sporlarının yükselmesinde ve birçok pilot yetişmesinde öncü kuruluşlardandır. 2000 li senelerin başlarında üç sene ard arda Mutlu Cup adını verdiğimiz organizasyonumuzda yarışan amatör pilotlarımız iş birliği içinde olduğumuz yarış okulu tarafından özel eğitime alınmış ve emniyetli otomobil kullanma tekniklerini öğretilmiştir. Mutlu Cup ın hedefi ve sloganı " Caddelerde değil Pistlerde Yarışın " olmuştur.

 

Gençlerimizin sağlıklı gelişimine katkısı olması bakımından spora özendirilmelerinin faydasına inanan Mutlu Akü, üç senedir bir üniversite takımı olan Konya Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı nın ana sponsorudur. Türkiye Beko Basketbol ligi takımlarından Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi Basketbol takımının profesyonel herhangi bir takım olmayışı, bir üniversite takımı olması işbirliğimizin asıl nedenini oluşturmaktadır. Konuya sadece bir spor takımının sponsorluğu şeklinde yaklaşmayıp, o üniversitenin çalışmalarına katkıda bulunmak amacını da taşımaktayız.  Selçuk Üniversite sini tüm üniversiteler ve tüm Türk Gençliği adına destekliyoruz.  Sporun diğer dallarında da destek ve çalışmalarımız halen devam etmekte olup, Yelken, Otomobil, Off Road Yarışlarında da sporcularımıza katkılarımız bulunmaktadır.

 

EĞİTİM

En önemli sosyal sorumluk alanlarından biri olan eğitime verilen önem ile Türkiye’nin geleceğine yatırım yapılmaktadır.

 

Mutlu Akü olarak, çeşitli üniversitelerimizin bilimsel aktivitelerine, gençlerin yaratıcılık ve becerileri ile yaptıkları projelerine; güneş enerjisi ve hidrojen enerjisiyle çalışan araba projelerine, yine bir üniversitemizde yapılan güneş enerjisiyle okulun aydınlatılması için gerekli akü ihtiyaçlarını karşılayarak onlara destek olmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

 

Türkiye’nin enerji kullanımına ALTERNATİF olarak görünen " güneş enerjisi " projelerinden olan Diyarbakır Güneş Evi Projesine  katkı sağladığımız için de sevinçliyiz. Çünkü bu proje enerji mimarlığı ilkelerine göre planlanan ve Avrupa Birliği tarafından da finanse edilen ilk ve tek projedir. Güneş evine gerekli olan VRLA Akülerinin firmamız tarafından karşılanması da bizleri gururlandırıyor.

 

Ayrıca Mutlu Akü, ülke eğitimine katkı amacıyla 1987 yılında Akfırat Beldesi nde kurucumuzun adını yaşatmakta olan 12 derslikli Cemil Türker İlköğretim Okulu nu açmıştır. Cemil Türker İlköğretim Okulu nda senede 430 öğrenci eğitim görmektedir. www.mutlu.com.tr / Şubat 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR