Emo Mersin Şubesi yeni hizmet binasına kavuştu …

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin in güneş enerjisi bakımında çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi nin yeni hizmet binası, Vali Hüseyin Aksoy un da katıldığı törenle hizmete girdi. EMO Yönetim Kurulu Başkanı Musa Çeçen ve merkez ilçe belediye başkanlarının da katıldığı törende konuşan Vali Aksoy, hizmete giren binanın, güzel bir fiziki mekan oluşturmanın yanında Mersin de bu alanda yürütülecek çalışmalara da olanak sağlayacağını belirtti.

 

Bu ve buna benzer binaların varlığının hizmet üretecek olanları motive edeceğine inandığını ifade eden Aksoy, " Elektrik konusu Mersin de önemli bir konu. Mersin, güneş enerjisi bakımında çok önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek adına da çalışmalar yapması gereken bir kent. Bu binamızın da belki güneş enerjisinden yararlanılarak bir öncü proje olarak ortaya koyup, bunu hayata geçirebilmek için çalışma yapmakta yarar olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu işin sahibi olan elektrik mühendislerimiz, bunun öncülüğünü yaparsa diğer kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza da örnek olacaktır " dedi.

 

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Musa Çeçen ise mühendislik mesleğinin, bilim ve teknolojiyi doğa dostu bir çerçevede insanın hizmetine sunan bir meslek olduğunu belirterek, EMO olarak ülkenin kalkınması için çaba harcadıklarını söyledi.

 

Ülkenin üreterek kalkınmak zorunda olduğuna dikkati çeken Çeçen, " Bu ülke üreterek kalkınacak. Üretimin birinci şartı da mühendislik hizmetlerine verilecek maksimum değerden geçiyor " diye konuştu.

 

EMO Mersin Şubesi nin her geçen gün gelişip büyüyen bir şube olduğunu kaydeden Şube Başkanı Kamer Gülbeyaz, 700 ü aşan üye sayısı ile ilçe temsilcilikleriyle birlikte uzman kadrosuyla kentte önemli bir aktör durumuna geldiklerini belirtti. EMO olarak üyelerinin özlük ve ekonomik haklarını savunmanın yanında kentle ilgili sorunların çözümüne katkı sunmaya çalıştıklarını dile getiren Gülbeyaz, " Oda olarak kentimizin gelişiminde birçok katkımız bulunduğunu söyleyebiliriz " şeklinde konuştu.

 

Tören, hizmet binasının yapımında emeği geçenlere plaket verilmesinin ardından düzenlenen kokteyl ile sona erdi. www.haberfx.net / 27.02.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR