YTÜ’den güneş enerjisi ile çalışan araç

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden kurulu Ae2Project Ekibi, güneş enerjili ikinci aracını tamamladı.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde 2 yıldır ALTERNATİF enerjili sistemler üzerine projeler tasarlamaya başlayan Ae2Project ekibi, 2. aracını üretti. Yıldızlı genç mucitler çevre kirliliğine karşı sosyal sorumluluk bilinciyle, ALTERNATİF enerji sistemlerini otomotiv sektöründe daha etkin kullanmak amacıyla geliştirdikleri projeyle, 14-19 Mayıs 2012 tarihlerinde Hollanda’da düzenlenecek “Shell Eco Marathon Europe 2012”ye “Electric Vehicle - Solar Prototype” kategorisinden katılacaklar.

 

Yarışma şartları gereği FAZ-1 başvurularında ekibin yeterliliği, FAZ-2 başvurularında ise aracın teknik yeterliliklerinin ölçüldüğü yarışmaya, Avrupa’dan 23 ülkeden çeşitli kategorilerde yaklaşık olarak 300 proje ekibi davet edildi. Yapılan değerlendirmeler sonucu Ae2Project ekibinin projesi, kendi kategorisinde Avrupa’nın 10 finalist projesinden biri olarak etkinliğe davet aldı.

 

Türkiye`nin ilk “Solar Prototip Güneş Arabası"na imza atan ve geçen sene elde ettiği tecrübeler ışığında yeni bir güneş enerjili araç üreten genç ekip adına açıklamada bulunan Nezih Darçın, “Global bir bilim arenasında ülkemizi başarı ile temsil etmek en temel hedefimizdir” dedi ve projelerini anlattı.

 

“Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Yüksek’in teşvik ve katkılarıyla tasarladığımız aracımız, alışılagelmiş şekilde yüksek hız üzerine yarışan bir güneş arabası değil, “Minumum Enerji ile Maksimum Mesafe” ilkesi üzerine yapılmıştır. 1 metrekare %20’lik verime sahip güneş panelleri, çift motorlu tahrik sistemi, akıllı sürüş sistemi ve karbon fiber teknolojisine sahip hafifletilmiş araç gövde ve şasisi en temel yeniliklerimizdir.” (Basın Bülteni)

www.dha.com.tr

11 Mayıs 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR