Ağaoğlu, rüzgar santralı kuracak

Gayrımenkul sektörünün önde gelen isimlerinden Ağaoğlu, enerji sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi. Grup, eski adı rüzgarlı ada anlamına gelen İmroz olan Gökçeada`da yapılacak Gökçeada RES ve Tatlıpınar RES ihalelerini kazandı.

 

Ağaoğlu`nun bu ihaleleri kazanmak için verdiği kilovatsaat (kWh) başına 5,55 kuruşun; Türkiye`de bugüne kadar rüzgar yatırımı için verilen en yüksek bedel olduğu ifade ediliyor. Toplam 680 milyon TL yatırımla hayata geçecek her iki tesisin de 2013 yılında devreye alınması hedefleniyor.

Üretim kapasitesi 78 megavat (MW) olan Gökçeada RES projesi, 30 kilometre uzunluğunda yüksek gerilim denizaltı kablosu ile Gökçeada`yı anakaraya bağlayacak. Projenin yıllık 376 milyon kWh`lik elektrik üretmesi öngörülüyor. Balıkesir`de yer alacak 125 MW üretim kapasiteli Tatlıpınar RES ise 427 milyon kWh elektrik üretecek.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, grup olarak enerjide agresif şekilde büyümeye devam edeceklerini kaydetti. Hedeflerinin 2015 yılına kadar 1000 MW kurulu güce ulaşmak olduğunu belirten Ağaoğlu, şunları söyledi:

"Bugünkü Türkiye rüzgar enerjisi kurulu gücü olan 1600 MW`lık kapasitenin artışında önemli bir rol üstlenerek 492 MW`a eriştik. Yenilenebilir enerji alanında yeni yatırım fırsatlarını izlemeye ve değerlendirmeye devam edeceğiz. Rüzgar enerjisi hem temiz enerji olması hem de enerjide dışa bağımlılığımızın önüne geçilebilmesi açısından çok önem verdiğimiz bir konu. Gerek enerji açığının kapatılması gerekse ekonomik kayıpların önlenmesi bakımından her bir MW`ın hayati önemi var."

http://finans.samanyoluhaber.com

08 Eylül 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR