Tarıma Dayalı Yatırımlar desteklenecek …

Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Salonu nda düzenlenen basın toplantısına, Tarım il Müdürü İbrahim Yılmaz, İl Proje Yürütme Birimi elemanı Makine Mühendisi Müslüme Köşker, Proje ve İstatistik Şube Müdürü Kemal Minaz, yatırım yapacak firma yetkilileri ve çiftçiler katıldı.

 

Tarım il müdürünün açıklamaları ile başlayan basın toplantısında çeşitli sunumlar yapılarak yatırımcılar ve çiftçiler proje hakkında bilgilendirildi.

 

Ayrıca toplantıya katılanlara, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde GAP eylem planı kapsamındaki illerde süt sığırcılığının desteklenmesi hakkındaki kararla ilgili bilgiler de verildi. Toplantı da Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, ve paketlenmesine yönelik yatırımlara,ALTERNATİF ENERJİ kaynakları kullanan seraların yapımına, ALTERNATİF ENERJİ kaynaklarından biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretimine yönelik yatırımlara hibe desteği verileceği belirtildi.

 

Düzenlenen toplantı yatırımcıların ve çiftçilerin proje yetkililerine yönelttikleri sorularla ve yetkililerin soruları cevaplamasıyla sona erdi.

www.haberfx.net / 19.11.2009

-.-

GAZİANTEP Hakkında

Gaziantep, halk arasındaki eski adıyla Antep, Türkiye nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi arasında bulunan aynı adlı ilin merkez şehridir. Güneydoğuda nüfus olarak Diyarbakır dan sonra gelir. Sanayi ve gelişmişlik bakımındanda birincidir. Gaziantep, Şehitkamil, Şahinbey olmak üzere iki metropol ilçeye ayrılmıştır. Sanayi gelişimi ve kalkınmışlık açısından Türkiye nin 9. büyük şehridir. 1,5 milyonun üzerindeki nüfusun yaklaşık %90 ı Türk kökenlilerden oluşur. Ayrıca Gaziantep, Türkiye nin hâla yaşanılan en eski kenti olup, Dünya nın da hâlâ yaşanılan en eski kentlerinden biridir. Bunların yanında Gaziantep, Türkiye sanayisi ve ticaretinde de çok önemli bir yer tutar. Bunun sebepleri arasında Gaziantep in Anadolu ile Mezopotamya arasında bir konumda bulunması ve liman kentlerine yakınlığı sayılabilir. Gaziantep in simgeleri arasında Gaziantep Kalesi, baklava ve antepfıstığı sayılabilir.

İklim

Konumu sebebiyle Gaziantep te Akdeniz iklimi ve Karasal iklimin bir karışımı görülmektedir. Hava özellikle Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında çok sıcaktır. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında ise çok soğuktur. Gaziantep te ölçülen en yüksek sıcaklık 42°C, en düşük sıcaklık ise -13°C dir. Haziran - Eylül arasında Gaziantep, en az yağışı alır. En çok yağışı ise Aralık - Şubat arasında alır. Mevsim değişirken gündüz ve gece arasında çok büyük bir sıcaklık farkı vardır. Denize kıyısı olmaması sebebiyle kentte nem oranı çok düşüktür. Bu yüzden hava çok sert değildir.

tr.wikipedia.org/wiki / Kasım 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR