Nabucco Projesi, TBMM de kabul edildi …

TBMM Genel Kurulunda, Hazar Bölgesi ve Ortadoğu doğalgazının, boru hattı ile Avrupa ya taşınmasını öngören Nabucco Projesinin kabul edilmesine ilişkin tasarı kabul edildi.

 

Avusturya Cumhuriyeti, Bulgaristan Cumhuriyeti, Macaristan Cumhuriyeti, Romanya ve Türkiye Cumhuriyeti Arasında Nabucco Projesi Hakkında Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, görüşmelerin tamamlanmasının ardından kabul edildi.

 

Yasaya göre, Nabucco Projesi ile Türkiye nin Doğu ve Güney sınırlarından temin edilecek doğalgazın sırasıyla Türkiye, Bulgaristan, Romanya, ve Macaristan üzerinden Avusturya ya kadar aktarılması için boru hattı döşenecek. Yasada, projenin uygulanmasına yönelik düzenlemeler yer alıyor.

 

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti hükümetleri döneminde, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının arttığını söyledi.

 

Rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yanısıra, doğalgaz kullanımının da önemine işaret eden Yıldız, Enerji diplomasisi satranç oyunu şeklindedir. Bir hamle yapılınca, sizin de bir hamle yapmanız gerekir dedi.

 

Taner Yıldız, BOTAŞ ve TPAO nun, ulusal ve uluslararası sermayelerle ortaklık yapabileceğini ifade ederek, Bir kuyuya taş atılıyor ve herkes de bunu çıkarmaya çalışıyor. Ama Sayın Genç in attığı taşları ayıklamakla uğraşmayacağım. Daha önce de dediğim gibi, Çalık Grubunun BOTAŞ ve TPAO ile hiç bir ortaklığı yoktur diye konuştu.

Bakan Yıldız, 5 yıl genel müdürlüğünü yaptığı Kayseri Elektrik A.Ş. ile hiçbir ortaklığının olmadığını belirtti. www.zaman.com.tr / 04.03.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR