Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, " DSE yatırımları artırıldı, Mavi Tünel hızlandırıldı " dedi.

Milletvekili Mevlüt Akgün, İl Genel meclis üyeleri Adem Kapar, Mustafa Bayır, Ak Parti Merkez ilçe Başkan yardımcıları Übeyit Özer ve Mustafa Öktem Mesudiye, Karalgazi, Demiryurt, İslihisar Köyü, Kisecik Kasabası, Ortaoba, Süleymanhacı köylerinde halkın dertlerini dinlediler.

 

Miletvekili Mevlüt Akgün yaptığı açıklamada, Havza Modeli ne göre 30 havzaya ayrılan Türkiye de bölge bölge hangi ürünlerin kazandıracağı şekillendiğini söyledi.

 

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamındaki havzalar tek tek incelendiğinde destekleme kapsamındaki ürünler arasında da bir tercih kullanıldığı dikkat çekiyor. Aynı havzada hem pamuk hem de mısır üretiliyorsa, devletin pamuğa daha fazla destek vereceüği açıkça görülüyor. Buğday ile ayçiçeği üretiminin desteklendiği havzalarda ise ayçiçeği üretimine daha fazla destek verilmesi dikkat çekiyor. Modelde, ülke genelindeki üretim planlamasının yanı sıra havza içerisinde de bazı ürünlerin daha çok destekleneceği anlaşılıyor.

 

Karamanın da yer aldığı 28. Havza da desteklenecek ürünler; arpa, aspir, ayçiçeği, buğday, çavdar, kanola, kuru fasülye, mercimek, mısır, nohut, ve soya olacağını belirtti.

 

Milletvekili Akgün, Makine alımlarında hibe desteğinin devam ettiğini belirterek, Mevlana Kalkınma Ajansı Proje Teklif Çağrısı ile, Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı ve Küçük Ölçekli alt yapı destek programı ile ilgili, Karaman Valiliğinde proje ofisinin olduğunu ve faydalanmak isteyenlerin müracaat edebileceğini söyledi.

 

Orta Anadolu Bölgesinin 1. sınıf güneş alan bölge olduğuna işaret eden Akgün, “ Bu bölgede güneş enerjisinden elektrik üretilebileceğini, devlete enerji satmak isteyenlere alım garantisi verilebileceğini belirterek, Bu sayede enerji maliyetleride düşecektir " dedi.

 

Diğer taraftan akarsuların bulunduğu yerlere santraller kurularak, şirketler kurdukları barajlardan enerji üretip, satabilecekler. www.e-karaman.com / 09.03.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR