Atık Pil - Yağ Semineri …

Öğrencilere atık pil ve atık yağ eğitim semineri.

 

Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçemizde çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek amaçlı olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ne bağlı okullarda atık pil ve akümülatörler ile bitkisel atık yağları ayrı toplama konulu eğitim seminerleri başladı.

 

Doğaya büyük ölçüde zarar veren atık pil ve akümülatörler ile atık bitkisel yağlar, 2872 sayılı Çevre Kanunu doğrultusunda Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ayrı toplanmaktadır. Bu projeyi Çatalca’da daha da yaymak için ve çevreye duyarlı, bilinçli bireyler yetiştirmek için, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın talimatları sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda eğitim seminerleri başladı. Seminerlerin ilk ayağı geçtiğimiz Pazartesi günü saat 10:30 ve 12:30 saatleri arasında Çatalca Ferhatpaşa İlköğretim Okulu’nda 300 öğrencinin katılımıyla başladı.

 

Öğrencilere verilen seminere; Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Akın, Çevre Mühendisi Murat Çelik, Çevre Mühendisi Neslihan Bahar ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli katıldı. Seminerde, atık pil ve akümülatörlerin ve atık yağların çevreye olan zararları anlatılırken, Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçedeki okullara yerleştirilen atık pil kutularının içine yalnızca atık pillerin atılması gerektiği ve toplanan pil, akümülatör, atık yağların geri dönüşüm sonrası ekonomiye nasıl kazandırıldığı anlatıldı.

 

Seminere katılan öğrencilere, çevreye verilen zararları en aza indirgemek ve atık yağ ile atık pillerin ayrı toplanması için bu kurallara başta evimizde uyulması gerektiği ve öğrencilerin çevrelerindeki arkadaşlarına bu proje kapsamında herkesin katılımının sağlanması gerektiği anlatıldı.

 

Ferhatpaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin sorularına da cevap veren uzmanlar, öğrencilerin konuya katılımından dolayı teşekkür ettiler.

 

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın talimatları sonrası başlayan seminerler ilçe ve mahallerde ilköğretim ve orta öğretim okullarında belirlenen takvim çerçevesinde devam edip Mayıs ayında sona erecek. www.beyazgazete.com / haber / 19 Mart 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR