Akdeniz Birliği ülkelerinden AB’ye yardım çağrısı …

Mısır Finans Bakanı Youssef Boutros-Ghali Akdeniz ülkelerine, AB’nin finansal krizde destek olmaları çağrısında bulundu.

 

AB ve Akdeniz ülkelerinin finans bakanlarını toplayan Akdeniz Birliği’nin kuruluşu olan Ecofin Konsey’de konuşan Youssef Boutros-Ghali, birçok Akdeniz ülkesinin yaklaşık 2 yıldır küçülmeyle yüzleştiğine dikkati çekerek “ mümkün olan en az maliyetle birbirimize yardım ederek doğruca bu krizden çıkmamız gerek ” dedi.

 

Toplantıda, AB ve Güney ortaklarının Akdeniz’deki kirlilik, deniz ulaşımı, afetlere hazırlık, güneş enerjisi, Slovenya’da kurulacak Avrupa Akdeniz Üniversitesi ve iklim değişikliği konularında 6 proje üzerine yoğunlaştıkları belirtildi.

 

Ecofin Konseyi’nde projelerle ilgili bilgi veren Fransa Finans Bakanı Christine Lagarde güneşten elektirk üretimi projesinin yolunda gittiğini, temizlenmesi gereken deniz bölgesinden 40’nın da tespit edildiğini belirtti.

 

Öte yandan Avrupa Komisyonu üyesi Joaquin Almunia, Avrupa Yatırımı Bankası borçlarını uzun vadeye çevirerek aynı zamanda da özel yatırımı teşvik ederek şeffaf bir vergi sistemi sağlanmasının AB için faydalı olacağını söyledi.

ABHaber / 12 Temmuz 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR