Akıllı aküyle sipariş arttı

Ankara’da üretim yapan Yiğit Akü, net satışlarının yüzde 55’ini ihraç ediyor, NATO ülkelerinin askeri tedariğini yapan sayılı firmalar arasında yer alıyor.

 

Yiğit Akü Genel Müdürü Hulki  Büyükkalender, Yiğit Akü’nün 2008 yılından bu yana Fransa Silahlı Kuvvetleri’nin Nato tipi aküde tek tedarikçisi olduğunu belirterek, aynı zamanda NATO’ya bağlı ülkelerin askeri tedariğini yapan dünyanın sayılı firmaları arasında bulunduğunu bildirdi.

 

Büyükkalender, Yiğit Akü’nün net satışlarının yüzde 55’inin ihraç edildiğini ve NATO’ya bağlı ülkelerin askeri tedariğini, dünyada az sayıda yapan firmalar arasında yer aldığını söyledi.

 

Giremedikleri ülkelere satış

Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk ve tek akıllı aküsünü ürettiklerini, bu  sayede bugüne kadar giremedikleri ülkelere akü vermeye başladıklarına vurgu yapan Büyükkalender, şunları söyledi : “Akıllı Akü sayesinde bir süredir başka ülkelerden alım yapan Bosna pazarlarında tekrar çalışılmaya başlandı. Türkmenistan, Bosna, Cezayir, Azerbaycan, Mısır, Rusya, Ukrayna, Macaristan, Güney Afrika, Fas, İtalya, İspanya ve Portekiz’de gerçekleştirdiğimiz tanıtımlar siparişleri patlattı. Tek tek, ülke ülke tanıtım gerçekleştiriyoruz. Ürettiğimiz ve üretme aşamasında olduğumuz yeni inovatif ürünler bizi dünyada önemli bir yere taşıyacak.” www.hurriyet.com.tr / 26.04.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR