Kimya Mühendisliği Öğrencileri Ege Üniversitesi nde Buluşacak

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ilk kez düzenlenecek olan Ulusal Kimya Mühendisliği Öğrenci Platformu na ev sahipliği yapacak.

 

EÜ Mühendislik Fakültesi Akademik ve Sektörel Buluşmalar Topluluğu tarafından 1-3 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan bilimsel etkinlik, üniversite - sanayi - kamu buluşması niteliğinde olacak.

 

Bilimsel, teknolojik ve yönetsel panellerin yanısıra çeşitli sosyal etkinliklerin de düzenleneceği platformda, Kimya Mühendisliği alanında akademik ve sektörel konular ele alınacak. Ayrıca katılan öğrenciler platform içeriğindeki panellerden edinecekleri bilgiler ile gelecek planlarını şekillendirecek ve sektör firmaları öğrencilerle buluşacak. Kültür Sanat Evi nde 1 Ekim günü saat 10:00 da başlayacak olan etkinliğin açılış konuşmaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beno Kuryel ve Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süheyda Atalay tarafından gerçekleştirilecek. Açılış konuşmalarının ardından düzenlenecek olan panellerde “Kimya Mühendisliği nin Projeleri ve Ekonomik Değerlendirilmesi”, “Kimya Mühendisliğinin Çevresel Kirliliğinin Önlenmesindeki Yeri ve Katkısı” konuları değerlendirecek. Panellerin ardından PETKİM e teknik gezi düzenlenecek.

 

Etkinliğin sonraki günlerinde ise “Enerjinin Etkin Kullanımı ve Yenilenebilir Enejiler”, “Nükleer Enerji”, “Bordan Enerji”, “Güneş Enerjisi Kullanım Sistemi ve Performansı”, “Jeotermal Enerjiden Yararlanma Yöntemleri” ile “Dünden Bugüne Petrokimyanın Geleceği” başlıklı çeşitli oturumlar gerçekleştirilecek.

http://bulancakhaber.com / 28.09.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR