Antalya nın su, ulaşım, deprem gibi sorunlarını masaya yatıran İnşaat Mühendisleri Odası bu kez güneş enerjisi konusunu ele aldı. Seminerin konuşmacı konuğu olan Endüstri Mühendisi Şenol Tunç, sevindirici açıklamalar yaptı. Tunç, en geç 2012 de güneşten enerji elde etmenin şebeke elektriğinden enerji kullanmaktan ucuza geleceğini söyledi. Tabi bunun için mecliste bekleyen enerji teşviğiyle ilgili yasanın bir an önce çıkması gerek.

 

Antalya İnşaat Mühendisleri Odası bugüne kadar düzenlediği su, deprem, ulaşım konulu seminerlere bir yenisini daha ekledi. Son günlerin en çok gündeme gelen konusu olan güneş enerjisi konusu masaya yatırıldı. Oda Başkanı Cem Oğuz, güneş ev ve mahtarevleri projesiyle ilk adımı atan Büyükşehir Belediyesine destek olmak amacıyla bu konuyu masaya yatırdıklarını söyledi.

 

Seminerin konuşmacı konuğu Endüstri Mühendisi Şenol Tunç, özellikle petrol fiyatlarında yaşanan artışla güneş enerjisinin daha çok gündeme geldiğini söyledi. Tunç, Antalya nın göç nedeniyle hızla büyüyen bir kent olduğuna dikkat çekerek güneş enerjisinin önemine değindi.

 

Tunç, şu an için çok pahalıya mal olan bir sistem olan güneş enerjisinin 2012 yılında şebeke elektriğinin fiyatıyla yarışır hale gelebileceğine vurgu yaptı.

 

Tunç, Antalya da güneşten doğru yararlanabilmek için iyi bir planlama yapmak gerektiğine de dikkat çekti. www.kanalvip.com.tr / 02 Mayıs 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR