Boydak Holding Üst Yöneticisi (CEO) Memduh Boydak, yenilenebilir enerji konusunda 1 milyar dolarlık yatırım öngördüklerini bildirdi.

        

Boydak Holdingin Yıllık Paylaşım Toplantısında Memduh Boydak, holding olarak yatırım odaklı ve bu konuda uzman bir grup olduklarını, uzun zamandır enerji konusunda yoğun çalışmalar sürdürdüklerini ve yatırım yapma konusunda doğru zamanı beklediklerini söyledi.

        

Memduh Boydak, “Enerji stratejik büyüme alanlarından biri olarak karşımıza çıkacak, enerji sektörüne 1 milyar dolarlık kaynak ayırdığımızı net olarak söyleyebiliriz. Boydak Enerji şirketimizi kurduk. Enerjinin geleceğine inanıyoruz, güveniyoruz. Yenileyebilir enerji konusunda 1 milyar dolarlık yatırım öngörmekteyiz” diye konuştu.

        

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak da 2009 yılının dünya ve Türkiye için çok önemli bir sınav yılı olduğunu belirterek, Holding olarak 2009 yılında yüzde 9,6 büyüme gerçekleştirdiklerini ve geçen yılı 3,6 milyar lira ciro ile kapattıklarını bildirdi.

        

Emin adımlarla sürekli ve istikrarlı büyüme politikasını geçen yıl da sürdürdüklerini dile getiren Boydak, “Bu süreç tabii ki kolay olmadı. Çok çalıştık ve ülkemize inandık. Geçen yıl kriz lafını şirketlerimiz ve tüm markalarımızda yasakladığımızı söyledik ve morallerimizi bozmadan aynen uyguladık. Tüm şirketlerimizde var gücümüzle sinerji yarattık ve hedefimize kilitlendik. Verimliliği esas aldık, mevcut istihdamımızla birlikte birbirimize kenetlendik” diye konuştuk.

        

Yılın ikinci çeyreğinde mobilyada uygulanan KDV indirimi, tüketiciye sağladıkları özel indirimler ve ödeme kolaylıkları sayesinde mobilya satışlarında yüzde 22 artış sağladıklarını, Boydak Holding üyeleri olarak toplam 80 milyon lira Kurumlar Vergisi verdiklerini kaydeden Hacı Boydak, İSO tarafından her yıl açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 6 farklı firmayla yer aldıklarını söyledi.

        

Hacı Boydak, 2010 yılında yüzde 11 büyüme ile 4 milyar lira ciro hedeflediklerini, yatırımları ve istihdam rakamlarını daha da artıracaklarını bildirdi.

        

Holdingin 11 bin çalışanı, 7 ayrı alanda 27 şirketi, 100’ü aşkın ülkeye ihracatı, yurt dışında 5 bin satış noktası ve Türkiye geneline yayılan 2 bin bayisi bulunduğunu anlatan Boydak, “Holdingin büyüme ve yarım asırlık başarı öyküsünde ülkemize olan inancımız, sevgimiz ve güvenimiz yatmaktadır” diye konuştu. www.milliyet.com.tr / 04.05.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR