Bakan Eroğlu INEPO Ödül Merasiminde

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Fatih Koleji tarafından 18. kez düzenlenen uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı (INEPO) ödül merasimine iştirak etti.

 

Bakan Eroğlu, ödül merasiminde yaptığı konuşmasında, kendisinin gençlik dönemlerinde sabun ve elektrik motoru yapmaya çalıştığını anlatarak, insanların gelişmesi için merak, şevk ve heyecanın çok önemli olduğunu söyledi.

 

Yarışmaya katılan projeleri izlerken büyük heyecan duyduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, yarışmaya katılan gençlere hedefler belirlemelerini tavsiye ederek, Eğer gelecekte büyük işler yapmak istiyorsanız, kendinize büyük hedefler koymanız lazım. Büyük hedefi olmayan, kişiler, kurumlar, devletler gelişemezler. Bizim de bakanlık olarak büyük hedeflerimiz var dedi.

 

Gençlere, Yaptığınız bu çalışmaların sizin için ve dünya için çok büyük faydası var diyen Eroğlu, Sizler, diğer arkadaşlarınıza ve diğer gençlere örnek oluyorsunuz. Dolayısıyla sizin, bütün dünyada çevre şuurunun, çevre bilincinin yerleşmesi için çok büyük katkınız var. Bu bakımdan da ayrıca sizlere teşekkür ediyorum ifadesini kullandı.

 

INEPO’ya Katılanlar Adına Fidan

INEPO ya katılan her genç adına İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından 10 ar adet fidan dikileceğini de belirten Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, Bakanlık olarak dünyanın en büyük ağaçlandırma seferberliğini başlattıklarını hatırlattı.

 

Eroğlu, 2012 yılına kadar toplam 2 milyon 300 bin hektar alanı ağaçlandırmayı planladıklarını bildirdi. İstanbul dünyanın merkezi, dünyanın incisidir diyen Bakan Eroğlu, İstanbul u daha güzel bir şehir haline getirmek için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

 

Bakan Eroğlu nun konuşmasının ardından, Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsak Şahin, INEPO ya katkılarından dolayı Eroğlu na plaket verdi.

 

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çevre Basın Ödülleri dalında ödül kazananlara, plaketlerini verdi.

 

Ödül merasiminde, yarışmaya katılan ülkelerin projeleri, video görüntüsü ile sunuldu. Projelerin tanıtımından sonra kısa bir konuşma yapan Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsak Şahin ise INEPO nun, bir ihtiyaç ve duyarlılık sonucu ortaya çıktığını ve 18 yıldan beri görevini hakkıyla yerine getirdiğini söyledi.

 

İlk kez 1993 yılında düzenlenen Türkiye ve dünyada artan çevre sorunlarının çözülmesi ve çevrenin korunup iyileştirilmesi konusunda gençlerin bilinçlendirilmesini amaçlayan INEPO ya, bu yıl 44 ülkeden, 190 genç, 110 farklı proje ile katıldı. www.cevreorman.gov.tr / 22 Mayıs 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR