Dünya Çevre Günü kapsamında genç yönetmenlere “Çevre Oskarları” verilecek

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla üniversite gençleri arasında Atık ve Geri Dönüşüm konulu Kısa Film Yarışması düzenlenecek.

 

Recycling Industry Dergisi ile Türkiye Çevre Koruma Vakfı, Çevre ve Orman Bakanlığı nın desteğiyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla üniversite gençleri arasında Atık ve Geri Dönüşüm konulu Kısa Film Yarışması düzenleyecek.

 

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Türkiye de ilk kez genç yönetmenlere Çevre Oscar ı verileceği belirtilerek, yarışmaya üniversitelerin Çevre Mühendisliği fakülteleri ile İletişim, Sinema-TV bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin katılabileceği ifade edildi.

 

Yarışmanın her türlü atığın insana ve çevreye verdiği zararlı etkilerin yok edilmesine yönelik kamuoyundaki bilincin geliştirilmesi, atıkları değerlendirme yoluyla ekonomiye ve tabiata yararlı olacak şekilde geri dönüşümünü sağlamayı hedeflediği vurgulanan açıklamada, katılımcıların Yenilebilir Enerji, Elektronik Atıklar, Atık Yağlar, Ambalaj Atıkları ve Tehlikeli Atıklar kategorilerinde yarışacakları kaydedildi.

 

Açıklamada, yarışmanın jüri üyeleri arasında Ediz Hun, Derya Baykal, Hülya Koçyiğit, Nebil Özgentürk, Türkay Özgür, Yakup Türkmen ve Çevre Bakanlığı temsilcilerinin bulunduğu belirtilerek, yarışmanın birincisinin 25 bin TL, kategori birincilerinin ise 7 bin 500 TL ile ödüllendirileceği ifade edildi. Atık ve Geri Dönüşüm konulu kısa film yarışmasında dereceye giren yapımlara ödüllerinin, 11 Haziran da REW İstanbul Fuarı nda, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından verileceği kaydedildi. www.geleceginenerjisi.com / 31.05.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR