ABD Enerji Bakanlığı ve Amerikan Türk Konseyi tarafından İstanbul da düzenlenen Enerji Verimliliği Konferansı na katılan ABD Enerji Bakan Yardımcısı Cathy Zoi, Türkiye nin son 2-3 yılda enerji konusunda önemli gelişmelere imza attığını söyledi.

 

Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjiden sorumlu bakan yardımcısı Zoi, Türkiye nin enerji verimliliği programını hayata geçirerek bu konuda bölgede rol model olmaya aday olduğunu ifade etti.

 

Türkiye nin, Nabucco dan sonra yenilenebilir enerji alanında da bölgede köprü vazifesi görebileceğini dile getiren Zoi, "Türkiye, çok büyük miktarda yenilenebilir enerji kaynağına sahip. Tıpkı ABD deki gibi güneş ve rüzgâr enerjisi potansiyeli mükemmel. Türkiye ve ABD, benzer projeler üzerinde yoğunlaşıyor ve enerji verimliliğinin artırılması çalışmalarına ağırlık veriyor. Umarım her iki ülke de diğer alanlardaki işbirliğini yenilenebilir enerji alanına da taşır" diye konuştu.

 

UMARIM İŞBİRLİĞİ ARTAR

İstanbul programı dahilinde yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalar hakkında bilgi almak için araştırma merkezlerini de ziyaret edeceğini açıklayan Zoi, "ABD de şuan enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanında çok sayıda proje devam ediyor. Bu konuda işbirliğinin artması ve sürmesini umuyorum" dedi. www.sabah.com.tr / ekonomi / 04 Haziran 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR