Dünya çapında en büyük fuarlardan biri olarak görülen Münih kentindeki Intersolar fuarında 15 Türk firması stand açtı.

 

Münih Başkonsolosu Ali Rıfat Köksal, güneş enerjisi sistemleri alanında dünya çapında en büyük fuarlardan biri olarak görülen Münih kentindeki Intersolar fuarını ziyaret etti.

 

Köksal, Ticaret Ataşesi Cevdet Baykal ile birlikte, fuara katılan 15 Türk firmasının stantlarını gezdi ve yetkililerden firmaları hakkında bilgi aldı.

 

Baykal, fuardaki Türk katılımının çok olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, Türkiye nin, bu sektörde yapacak çok şeyi bulunduğunu ve büyük potansiyeliyle geleceğini açık gördüğünü söyledi.

 

Baykal, Alman firmalarının da bu potansiyelin farkında olduğu ve Türkiye de ortak yatırım yapmayı istediği izlenimini de edindiğini kaydetti.

 

Türk firma temsilcileri de, Türkiye de haziran ayında enerji alanında çıkması beklenen yeni düzenlemenin Türkiye pazarına canlılık kazandıracağını ve Türkiye nin uluslararası firmaların ilgi odağı haline geleceğini ifade etti.

 

Toplam 134 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu bulunan fuara çeşitli ülkelerden yaklaşık 1800 firma katılıyor. www.hamburghaber.de / 13.06.2010 / Münih

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR