İnci Akü’nün Yeni Üretim Tesisinin Temeli Atıldı

Türkiye’nin önde gelen akü üreticilerinden İnci Akü, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 100.000m2 arazi üzerinde inşaatına başlayacağı çevre dostu yeni üretim tesisinin temelini 15 Temmuz 2010 tarihinde yapılan bir törenle attı.

 

Manisa protokolü ve sanayicileri ile İnci Holding Grup Şirketleri yönetici ve çalışanlarının katıldığı törende konuşma yapan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim “Yarım yüzyılı aşan deneyimimizi, global iş kültürü ile harmanladık ve yarınlara uzanan İnci kültürünü oluşturduk. Bu kültür şeffaf yönetim, etik iş anlayışı ve uluslararası başarıyı yakalama azmi, geleceği bugünden kurma iradesidir” dedi. Genç İnci Akü’nün 26 yılda sektöründe teknoloji ve kalitenin önderi konumuna gelmesinde katkısı olanlara teşekkür etti.

 

İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren “Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin, ileri teknolojiyi üretmeleri ile doğru orantılı olduğunun bilincinde, İnci Akü olarak teknolojiyi geliştirmeye önemli yatırımlar yapıyoruz. Yeni tesisimizde bu teknolojileri üretime dönüştürüyor olacağız. Bizler, yatırımlarımızı çevre açısından sürdürülebilirlik ilkesine uygun, yaşanabilir bir gelecek yaratma bakış açısıyla gerçekleştiriyoruz. Yeni üretim tesisimizin ülkemize ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

İnci Akü Ceo’su Göksel Paker konuşmasında “İnci Akü’nün Türkiye’de ve uluslararası pazarlarda artan iş hacmini bu yeni yatırımımızla karşılamayı hedefliyoruz. Yeni yatırımımızla İnci Akü için 3 yılda yapacağımız 40 milyon Euro yatırımla starter akü üretim tesisi kapasitesini 7 milyon adet aküye çıkaracağız. Bir dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen İnci Akü Markamızın üretim stratejisinde teknoloji odaklı ve çevreci yaklaşımı esas almaktayız. Bu stratejimize uygun yapacağımız üretim tesisimiz için alacağımız Breeam sertifikası da uluslararası standartlarda çalışmamızın bir belgesi olacaktır.“ dedi.

 

İnci Akü’nün yeni tesisinin toplam arsa alanı yaklaşık 100.000m2, yapılaşma alanı yaklaşık 70.000 m2 olacaktır. 2010 yılında ilk etabı devreye girecek olan yeni tesisin 2012 yılına kadar 3 etabının da tamamlanması planlanıyor.

 

İnci Akü Manisa yeni üretim tesisinin inşaatını ISO 14001 çevre yönetim sistemi belgeli, KonKur İnşaat üstlenmiştir. BREEAM tarafından belirtilen uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanacak binanın inşaatında ve operasyonunda standart binalara oranla daha az su, enerji ve hammadde kullanılması hedeflenmektedir. Binanın inşaatı ve operasyonu sırasında ortaya çıkacak atıkların, oluşturulacak atık yönetim planı dahilinde yapılacak geri dönüşüm ve tekrar kullanım gibi uygulamalarla, çöpe gönderilmesinin önüne geçilecektir. BREEAM kapsamında bina kullanıcılarının daha konforlu ve sağlıklı bir ortamda çalışabilmeleri için uluslararası standartlara uyulacak, kullanılacak malzemelerin çevreye etkisi en az olanlardan seçilecektir. www.otomobilgazetesi.com / 16 Temmuz 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR