Almanlar Şanlıurfada güneşin peşine düştü

Yıllık 3 bin saat güneş günü bulunan Şanlıurfada yapılacak yatırımlarda yenilenebilir enerji konusunda Almanya nın önemli firmalarından biri olan Kanzleı Horfmann firması bölgeyi yakın takibe aldı. Şanlıurfa nın gelecek vaadeden güneşinin peşine düşen Alman firması temsilcileri kentte bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

 

Firmanın üç kişilik heyeti Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ile görüştü. Uzun yıllar Almanya da yaşayan Şanlıurfalı Şükrü Tabak ile ŞUTSO ya gelen Alman firması ekibi Şanlıurfa da güneş enerjisi konusundaki yatırım çalışmalarının olup olmayacağı konusunda bilgiler aldı. Güneş enerjisi konusunda Şanlıurfa da ne gibi projelerin ve çalışmaların olduğunu ŞUTSO Başkanı Ertekin den öğrenmeye çalışan Alman firması temsilcileri bölgede yapılacak her türlü yatırıma katkıda bulunmak için hazır olduklarını bildirdiler. Güneş enerjisi yatırımlarında Şanlıurfa nın gelecek vaat ettiğini belirten Mathias Hofmann, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yenilenebilir enerji konusunda mecliste bekletilen yasanın ne zaman geçip geçmeyeceğini de merak ettiklerini ifade etti.

 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertekin ise Türkiye nin bu konuda yerli sanayinin gelişmesini beklediğini aktardı. Güneydoğu Anadolu Bölgesini kalkındıracak güneş panelleri sanayisinin, Şanlıurfa da kurulması için ŞUTSO olarak çalıştıklarını aktaran Ertekin, "İnşallah dualarınızla bu sanayiyi ülkemize ve ilimize kazandıracağız." dedi.

 

Şanlıurfa da yıllık güneşlenme süresinin 3 bin saat olduğu hatırlatan Ertekin, bölgede yatırım için yurtdışında incelemelerde bulunduklarını ve fizibilite çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

www.toplumsalhafiza.com

Haber / Ekonomi

02 Aralık 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR