İtalya Solar Enerji Uygulamalarında ABD’nin Önünde

Avrupa nın en güneşli ülkesi Amerika ya fark attı.

                            

Kaliforniya Eyaleti’nin %75’i kadar bir yüzölçümüne sahip olan İtalya, geçen sene tüm ADB ve Meksika’nın toplamından daha fazla fotovoltaik enerji yatırımı yaptı.

 

2007’nin başlarında İtalya, güneş enerjisinin kullanımın alanını genişletmek için, şahısların ve kurumların elektrik şebekelerine bağladıkları solar paneller tarafından üretilen elektrik fazlasını satabilme fırsatını, yeni bir yenilenebilir enerji ödemeleri sistemi (feed-in tariffs system) ile sağladı.

 

İtalya Fotovoltaik Endüstrisi Birliği’ne (Gruppo Imprese Fotovoltaiche Italiane) göre, solar panellerin %93’lük bir kısmı binaların çatılara uygulanmış olduğu için, İtalyan halkı bu fırsattan kuşkusuz büyük ölçüde yarar sağlamaktadır.

 

Evet, Amerika yine çevre ve güneş enerjisi yeniliklerinde biraz geride kaldı fakat yine de bir şeyler düzeliyor. İtalya, İspanya’dan öğrendi ve şimdi de Kaliforniya, İtalya’dan öğreniyor. 26 Şubat itibariyle Kaliforniya Eyaleti, solar-ev sahiplerine İtalya örneğinde olduğu gibi yeni bir ekonomik teşvik uygulamaya başladı. Bundan böyle Solar Enerji kullanılan binalarda yaşayan ev sahipleri, şu anda kendi solar fotovoltaiklerinin ürettiği enerji fazlasını daha sonraki dönemlerde kullanabilecek veya yıl sonunda bu enerjiyi finansal olarak kompanse edebilecekler.

www.limitsizenerji.com / Temmuz 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR