Airfel, güneş pillerinin Türkiye deki yetkili satışını üstlendi.

İklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren Airfel, enerji verimliliği konusuna yoğunlaşmayı sürdürüyor. Fotovoltaik Sistemleri nin (güneş pili) Türkiye distribütörlüğünü alan Aırfel, güneş enerjisinden doğrudan elektrik üretme imkanı sağlayacak.

                                         

Mitsubishi Heavy Industries in (MHI) Fotovoltaik Sistemleri nin Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Airfel, ticari binalar ve müstakil evler için enerjiyi verimli tüketme olanağı sağlıyor. Sanko Holding şirketlerinden, ısıtma soğutma ve havalandırma sektörünün öncülerinden Airfel, Fotovoltaik Sistemleri konusunda tasarım, proje ve uygulama faaliyetlerine hız veriyor. Japon devi MHI nın güneş enerjisinden doğrudan elektrik üreten sistemleri olan Fotovoltaik Sistemleri nin Türkiye temsilciliğini üstlenen Airfel, güneş pillerinin Türkiye deki yetkili satışını üstleniyor.

 

Airfel Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Önder, "Fotovoltaik terimi, ışıktan gerilim üretilmesi anlamına geliyor. Fotovoltaik piller, yüzeylerine gelen güneş ışığını doğrudan elektrik enerjisine dönüştüren yarı iletken maddeler. Özellikle geniş ölçekli ticari binalar ve müstakil evler için güneşten elektrik üretimi gerçekleştiren bu sistemler, çevreci uygulamalar arasında yer alıyor. Sistem yılda ortalama 11 bin kg karbondioksit salınımını ortadan kaldırıyor." dedi.

 

Yaptıkları projelendirme çalışmaları sonucunda, bu sistemi Mart ayı sonunda şirketin terasına da kurduklarını kaydeden Önder, "Günlük olarak tükettiğimiz elektriğin yüzde 10 unu bu yolla karşılıyoruz. Türkiye ve İstanbul şartlarında kapasite olarak ciddi bir öneme sahip bu yatırım, Uluslararası Enerji Ajansı 2009 Türkiye raporunda örnek projelerden bir tanesi olarak yer alıyor. Çevre dostu sistem ile yıllık ortalama 17 bin kwh enerjiyi bu sistemle üretmeyi ve yılda 35 ağaç kurtarmayı hedefliyoruz." diye konuştu. (CİHAN) / 29.07.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR