`YENİLENEBİLİR ENERJİ`YE YÖNELİNMELİ

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Sarıçam ilçesine bağlı köylere giderek, köylülerin tarım ve hayvancılık alanındaki sıkıntılarını dinledi.

 

Ziyaretleri esnasında Çarkıpare köyü civarında yapılmakta olan bir ev inşaatının da güneş enerjisinden ev elektriği üretme sisteminin montajının yapılmakta olduğunu gören Yılmaz, çalışmayı ilginç bulup evin üstüne bu sistemi yerleştiren işçilerin yanına kadar giderek sistem hakkında teferruatlı bilgi aldı.

 

Sistemin daha ekonomik kurulumunun gerçekleşmesiyle vatandaşın TEDAŞ ve diğer enerji sektörlerine bağımlılığının sona ermesinin hayal olmadığını söyleyen Yılmaz, "Yılın 12 ayı güneş alan bölgemizde sadece su ısıtmak amacıyla değil aynı zamanda elektrik üretmek amacıyla da güneş enerjisinin kullanılmasının çok önemli bir gelişmedir. Maalesef enerjide dışa bağımlıyız ve cari açığın büyük kısmını da enerji ithalatı oluşturmaktadır. Biz ülke olarak vatandaşlar olarak yerli ve yenilebilir enerji kaynaklarına yönelirsek enerji bağımsızlığımız o oranda artar. Güneş enerjisinin en etkili kullanıldığı Adanamız, güneş enerjisinden elektrik üretimi konusunda da son derece elverişlidir. Kentimiz bu konuda pilot bölge olarak kabul edilip geniş toplum kesimlerine hitap edebilecek bir yapı kurulmalıdır. Bu yapı kooperatifleşmeyle ya da başka bir şekilde oluşturulabilir. Dünya genelinde Çin’den sonar su ısıtmak amacıyla güneş enerjisini en fazla Türkiye kullanıyor ama nedense güneş enerjisinden elektrik kullanımı yok denecek kadar azdır. Bu uygulamanın bölgemize ve ülkemize örnek olmasını ve çoğalmasını diliyorum" dedi.

 

Gerek akademisyenler gerekse devlet bürokrasisinin güneş enerjisine yeterli ilgiyi göstermediğini belirten Yılmaz, "Nükleer enerjiye gösterilen ilginin yarısı güneş enerjisine gösterilse özellikle Adanamız bu sektörün merkezi olur. Ayrıca kentimiz içinde önemli bir ihracat geliri kalemi oluşturma potansiyelindeki güneş enerjisinden elektrik üretimi için vatandaşlarımızın bilinçlenmesini ve bu enerjiye ilgisinin artmasını sağlaması için devlet yönetiminin mutlaka bir katkı sunması gerekmektedir" diye konuştu.

www.adanahaber.com

04 Ekim 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR