Paris in iki yüzlü binası dinamik ve dingin i biraraya getirecek

Fransız ve Hollandalı mimarlar tarafından hayata geçirilecek ZAC Gare de Rungins binasının kuzeyi sakinliğe, güneyi ise dinamik yapısına vurgu yapıyor.

 

Hollandalı MVRDV Mimarlık ile Fransız ICADE Paris in ilk minimum enerji harcayan binalarından birine imza atmaya hazırlanıyor. ZAC Gare de Rungins adını taşıyacak bina 19 bin metrekarelik ofis alanından oluşacak.

 

Binanın yılda ortalama 200 bin kilowatt saat enerji harcaması planlanıyor. Bina, bu özelliğiyle Fransa nın en az enerji hacanayn binalarından biri olma özelliği taşıyacak.

 

İki ayrı girişi bulunan bina bir anlamda bölgenin farklı karakterine bu girişleri ile ev sahipliği yapacak. Binanın kuzey girişinde bölgenin sakin ve yerel mimarisinin ele alındığı bir tasarım anlayışı hakim olurken güney girişinde ise bölgenin daha dinamik yanı ele alınacak.

 

Ahşabın ağırlıklı olarak kullanıldığı binada pencereler dşük enerji sarfiyatı dikkate alınarak stratejik olarak ele alındı. Hem doğal hava akımları bu pencelere yoluyla sağlanırken, doğal ışığın binaya erişimi de bu pencelere yoluyla sağlandı.

 

Bunun yanı sıra teras bölümünde 1500 metrekarelik güneş panelleri de buna yardımcı oldu. 2011 yılında tamamlanması planlanan proje projenin mimarllarından Jerome Coumet e göre Paris in Eko alan dedikleri bölümlerinden ilkini oluşturacak. www.sabah.com.tr / 05 Ağustos 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR