Çağlayan: EPDK görevinin başında olduğu sürece fiyat artışı olmaz

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan özelleştirme ihalesi yapılan TEDAŞ’a ait dört elektrik dağıtım bölgesinin yüksek fiyata verilmesinin vatandaşı etkilemeyeceğini belirterek, “EPDK görevinin başında olduğu müddetçe böyle bir sıkıntı olacağını sanmıyorum” dedi.

 

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Referandum öncesi ziyaret için geldiği Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde dün TEDAŞ’a ait dört dağıtım bölgesinin toplam 5 milyar 760 milyon dolarla özelleştirilmesini değerlendirdi. Bir gazetecinin yüksek fiyata verilmesinin vatandaşı ve sanayiciyi etkileyip etkilemeyeceğinin yönünde haberler çıktığını hatırlatması üzerine Bakan Çağlayan, “EPDK görevinin başında olduğu müddetçe böyle bir sıkıntı olacağını sanmıyorum” dedi.

 

Enerji konusunun son derece önemli bir konu olduğunu vurgulayan Bakan Çağlayan, “Enerji konusu sadece Türkiye için değil, dünya içinde önemli bir konu” diye konuştu. Önümüzdeki 10 yılda 120 milyar dolardan fazla enerji yatırımının Türkiye’ye yapılacağını söyleyen Bakan Çağlayan, bu konuda alınan tedbirlerin enerjinin çeşitlendirilmesi ve yenilenebilir enerjinin her türlü kaynağının kullanılması konusunda çok yoğun gayretlerin olduğunu kaydetti. www.milliyet.com.tr / 10.08.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR