Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Nevşehir e Geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gezi ve ziyarette bulunmak üzere Nevşehir e geldi.

 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Yıldız Nevşehir ziyaretinde ilk olarak Nevşehir Valisi Osman Aydın ı ziyaret etti. Bakan Yıldız burada önemli açıklamalarda bulundu.

 

Enerji yatırımlarında 73 milyon insanın sorumluluğu ile hareket ediyoruz.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin enerjideki arz güvenliğinin sağlanması adına gerçekleştirdikleri tüm yatırımları ekolojik ve çevre koşullarına uygun bir düzeyde dikkat ederek gerçekleştirdiklerini belirterek “Çarşı her şeye karşı” mantığı ile hareket edilmesinin enerji alanındaki sorunları çözemeyeceğini belirtti.

 

Polis Merasim Mangasını selamlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, daha sonra Valilik şeref defterini imzaladı.

 

Daha sonra gazetecilerin Türkiye’nin enerji kaynaklarının harekete geçirilmesi yönündeki sorularını cevaplandıran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 73 milyon insanın sorumluluğunu omuzlarında hissederek çalışmalar yaptıklarını söyledi.

 

“Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılına kadar tüm yenilenebilir kaynakları mutlaka  kullanıyor olmamız gerekiyor” diyen Yıldız daha sonra şöyle konuştu, “Bizim Yayınlamış olduğumuz strateji belgesinde 2004-2005 yılında ve  daha sonra yenilenen strateji belgesinde özellikle yerli, yenilebilir kaynaklarının hemen hepsinin tüketildiği, Türkiye  Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılına kadar tüm yenilenebilir kaynaklarımızın mutlaka kullanıyor olmamız gerekiyor. Bu Türkiye’nin büyüme hızına yetmeyebilir, bu yüzden şu anki kullandığımız inter kaynakları ile ilgili ve petrol ve doğal gaz arama çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalardan ne kadar iyi sonuçlar alırsak o kadar ithalatımız azalmış olacak, ama bizim öncelikli strateji planımızda ve vizyonumuzda Türkiye’nin enerjideki arz güvenliği alakalı hiçbir eksikliğinin olmaması gerekir. Sivil toplum örgütlerinin görüşlerine son derece önem veren bir bakanlığız. Ama bizim yenilenebilir enerji kaynaklarından Hidro Elektrik Santralleri ile ilgili yaptığımız bir kısım, tamamen yerli ve tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarına dahi karşı çıkıldığını görünce biz bunlarla bilgilendirme toplantılarını yöresinde ve yerinde yapmaya başladık. Çevre Bakanlığı ile birlikte bu çalışmalara devam ediyoruz.Tabiri caiz ise ‘Çarşı her şeye karşı’ tarzı, rüzgara karşı gelin, suya karşı gelin, jeotermale karşı gelin. Nükleer enerjiye zaten karşı geliniyor, zaten böyle bir enerji yapılandırması söz konusu olamaz. Bizler bu görüşlere saygılıyız, ama omuzlarımızda hissettiğimiz sorumluluk gereği tabiî ki Türkiye’nin enerjideki arz güvenliğinin sağlanması adına, tüm yatırımları çevre  ekolojik şartları dikkate alarak bu yatırımları yapmaya devam edeceğiz. 73 milyon insana karşı olan sorumluluğumuzu yerine getireceğiz, bütün ekolojik şartları, ormanlarımıza, tarım arazilerine ve çevre şartlarına azami  düzeyde dikkat ederek bu yatırımlarımızı devam ettireceğiz. Tüm saydıklarımız Türkiye’nin zenginliğidir.” (nevsehir.gov.tr) http://haber50.com / 15 Ağustos 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR