Dünya’nın En Büyük Konsantre Fotovoltaik Güneş Çiftliğinin İnşaatı 2011 de Başlıyor

 

Colorado, Dünya’nın en büyük konsantre fotovoltaik (FV) güneş çiftliğine ev sahibi olmaya hazırlanıyor.

 

Xcel Energy iştiraklerinden Public Service Company of Colorado’ya enerji satacak olan tesisi, dünyanin önde gelen finans devlerinden Goldman Sachs iştiraklerinden Cogentrix inşa edecek. Tesisin inşa edilebilmesi için gerekli bütün izinleri almış olan Cogentrix, projenin finansmanı konusundaki çalışmalarını bitirmeye uğraşıyor. Tesiste kullanılacak solar paneller, yoğunlaştırılmış güneş enerjisi sistemleri tasarımında lider olan Amonix tarafından üretilecek.

 

San Luis Vadisi, Alamosa yakınlarında 225 dönümlük bir alana kurulacak projenin inşasına 2011 yılının ilk aylarında başlanacak ve 2012 yaz döneminde tamamlanacak. 30 megavat kapasiteli olacak çiftlik, yıllık 6,500 hanenin elektrik ihtiyacını üretiyor olacak.

 

Güneş enerjisi sistemleri arasında, en cok elektrik enerjisini üreten konsantre solar enerji sitemleri, güneşin pozisyonuna göre hareket eden lens veya aynalar aracılığıyla, güneş panelleri üzerine en yükek miktarda güneş ışını düşecek şekilde güneş ışığını kırar. Fotovoltaik hücreler ile döşenmiş olan paneller, gelen ışığı enerjiye çevirirler. 

www.limitsizenerji.com / 20 Ağustos 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR