Son dönemlerde  gayrimenkul yatırımı yapan işadamları kervanına Türkiye’nin en köklü şirketlerinden biri olan İÇDAŞ Çelik, Enerji, Tersane ve Ulaşım A.Ş.’nin patronu Bayram Yusuf Aslan da katıldı. Aslan, Beyoğlu-Asmalımescit Caddesi’nde bir rezidans yapıyor.

 

Yaklaşık 130 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en köklü şirketlerinden olan İÇDAŞ, üretim kapasitesiyle en büyük özel sektör çelik üreticisi ünvanına sahip.

 

Bayram Yusuf Aslan ın başkanlığında Tacettin, Necati  Aslan kardeşlerle birlikte yoluna devam eden grup, amiral gemisi İÇDAŞ’ın yanı sıra tersanecilik, liman işletmeciliği, kara ve deniz taşımacılığı, gemicilik, brokerlik, sigorta aracılık, dış ticaret, turizm, inşaat ve enerji gibi birçok alanda faaliyet gösteriyor.

 

Enerj sektörüne 2.5 milyar dolar yatıracak

İÇDAŞ Çelik, Enerji, Tersane ve Ulaşım A.Ş., ana iş kolu demir çeliğin yanı sıra enerjiye de ağırlık veriyor. İÇDAŞ, Çanakkale’nin Biga ilçesinde devam eden enerji yatımlarını 2011 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyor. Şirket, son dönemin gözde sektörlerinden enerjiye, 2,5 milyar dolar yatıracak. 2011 yılında 1200 megavatlık termik santral tesisini devreye sokmaya hazırlanan İÇDAŞ,  bu yatırımla, kurulu gücünü 1605 megavata çıkaracak. İÇDAŞ ayrıca 106 megavatlık bir rüzgâr enerji santrali için de EPDK’dan onay bekleyen şirketler arasında yer alıyor. İÇDAŞ’ın enerji yatırımları; iki ayaktan oluşuyor. Birinci ayak 2011 yılında, ikinci ayak ise 2012 yılında devreye girecek. www.hurriyet.com.tr / ekonomi / 06.09.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR