YAPEX 28 Ekim de açılıyor

Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri ve Yapı Yenileme Fuarı (YAPEX) 28-31 Ekim tarihlerinde kapılarını açıyor.

 

Akdeniz Tanıtım A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu yıl 18 ncisi düzenlenecek Uluslar arası YAPEX Fuarı nın 28-31 Ekim tarihlerinde Antalya Expo Center da ziyaretçilere kapılarını açacağı bildirildi. Turizm sektörünün lokomotifi Antalya yı ticari açıdan hareketlendiren, Türkiye den ve komşu ülkelerden profesyonellerin inşaat ve yapı sektörünü takip etmek için ziyaret ettiği Yapex Fuarı na Belarus, İran, Irak, Sudan ve Suriye den profesyonel gruplar da katılacak. Açıklamada, şöyle denildi:

 

Yapex Yapı Fuarı turizm mimarisinde uzmanlaşan ilk ve tek yapı ve inşaat fuarı olmasıyla benzer etkinliklerden farklı bir konumda yer alıyor. Diğer ülkelerde turizm yatırımcıları inşaat öncesi birden fazla fuarı ziyaret etme gereği duyarken, Türkiye de inşaat sektörünün kalbi olan turizm yatırımları, inşaat öncesi ve yenileme sürecinde yapı malzemelerinin seçimi ve satın alım için sadece Yapex Yapı Fuarı nı tercih ediyor. Yapı malzeme firmaları turizm yatırımcıları ve işletmecilerle milyonlarca liralık alım satım sözleşmeleri imzalıyor. Pazarın hacmi bu fuarda büyüyor.

 

FUAR ETKİNLİKLERİ

Yapex Fuarı nda mesleki etkinlikler, sunumlar, sempozyumlar da düzenlenecek. Antalya İç Mimarlar Odası tarafından Tasarla etkinliği düzenlenecek. Yaşamı kolaylaştıran iç mimari projelerle ilgi fotoğraf ve görsel sergisi açılacak. Sergide 30 iç mimarın katkısıyla 50 proje yer alacak.

 

Fuar kapsamında Teras Alanlar Yüzer Döşeme Sistemleri Tanıtım Uygulama Semineri, Braas Günes Enerji Sistemleri: Bütünleşik Çözüm Paketi Semineri, Bina Enerji Kimlik Belgesi semineri ile ile KOBİ Destekleri konusunda bilgi verilecek.

 

Yüzme havuzları hakkında genel bilgilendirme, projelendirme, imalat ve montaj Çalışmaları semineri, Güneş Elektriğinin Konutlarda Kullanımı , Yapılarda Engelli Liftlerin Kullanımı ve Engelli Geçişlerini Sağlama Yolları , Ulaşım Ana Planı ve Süreç Yönetimi seminerlerinin yanı sıra Cumhuriyet döneminde ortaya çıkan 50 Yılda 50 Sergi açılışı da gerçekleştirilecek. www.stargazete.com / ekonomi / 26.10.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR