Ateşçelik rüzgar enerjisine girdi

Enerji santralleri ve endüstriyel tesisler için ağır çelik yapılar üreten Ateşçelik, 30 milyon liralık yatırımla rüzgar enerjisi alanındaki atılımlara yerli destek verecek.

 

İzmir’in en hızlı büyüyen şirketlerinden Ateşçelik, deneyimini rüzgar enerjisi santralleri (RES) için de kullanarak kule üretecek. 30 milyon TL’lik yatırımla Aliağa’da kurulacak fabrikada yıllık 100 kule üretilmesi planlanıyor.

 

Yatırım 2011’de tamam

Enerji santralleri ve endüstriyel tesisler için ağır çelik yapılar, depolama tesisleri üreten ve Forum Bornova gibi alışveriş merkezlerinin çelik konstrüksiyonlarını yapan Ateşçelik, yeni yatırımla rüzgar enerjisi alanındaki atılımlara yerli destek verecek. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Güldoğan, Türkiye’de 2023 yılına kadar 8 bin adetlik RES kulesine ihtiyaç olacağını söyledi. Güldoğan, “Şu anda yıllık kule ihtiyacı 300-400 adet civarı. 2023 yılında ise bin adede ulaşması bekleniyor. Yapacağımız yatırımla, bu sektörün en önemli oyuncularından biri olacağız” dedi. Yatırım 2011 sonunda tamamlanacak.

 

ORTAKLIK PLANLANIYOR

RES kulesi üretmek için yapacakları yatırımın yüzde 40’ında özkaynaklarının kullanılacağını ifade eden Güldoğan, kalan bölümün ise uzun vadeli yatırım fonları ile karşılanacağını aktardı. Güldoğan, “Özellikle Kuzey Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 3-4 görüşmemiz var. Uluslararası ortaklık tekliflerini değerlendiriyoruz ama ortağın hissesinin yüzde 50’den daha fazla olmamasını istiyoruz” diye konuştu.

 

150 KİŞİYE İŞ

RES kulesi üretimi konusunda Türkiye’nin yanısıra Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan gibi kule üretimi bulunmayan ülkelere de ihracat yapmayı planladıklarını anlatan Güldoğan, yatırımın tamamlanmasının ardından ilk yıl cironun 20 milyon Euro’nun üzerine çıkacağını, 50 kişiye iş imkanı sağlanacağını vurguladı. DHA / 26.10.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR