2010 un En Yeşil Otomobili Finalistlerinden Nissan Leaf ‘in Seri Üretimi Başladı

 

Bugüne kadar haberlerini yaptığımız hibrit modellerden farklı olarak %100 elektrikli Nissan Leaf’in üretimine başlanmasıyla bütün gözler Japonya Yokosuka’ daki Oppama fabrikasına çevrildi.

 

2011’i beklemeden satışa çıkarılacak otomobil ilk olarak Japonya ve Amerika pazarlarında satılacak. Daha üretimi başlamadan ciddi sayıda ön sipariş alan Leaf bir yılı doldurmadan rekor elde edecek gibi görünüyor.

 

Dünyanın modifikasyona en uygun otomobillerini üretmesiyle bilinen Nissan Leaf’i üretebilmek için Oppama fabrikasında ve üretim hattında çok büyük değişiklikler yapmak zorunda kaldı. Yakıt tankı montaj hattını ileri teknoloji 24 kilovat/saat enerjili batarya montajına uygun hale getiren firma aynı zamanda içten yanmalı motorların montajının yapıldığı bölüme de elektrik motorunun montajını yapar hale getirdi. Yılda 50.000 adet Leaf üretmesi beklenen fabrikada sayıyı arttırmak için genişletme çalışmalarına gidilmeyecek.

Fosil yakıt tüketmeyen ve karbon emisyonu "0" olan otomobilin ülkemizde ne zaman ve ne fiyattan satılacağı hakkında bilgi bulunmuyor. www.limitsizenerji.com / 25 ekim 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR