Çorum’a rüzgâr enerjisi

Mustafa Eker başkanlığında dün yapılan İl Genel Meclisi Toplantısında Mecitözü’ne bağlı Alören Köyüne kurulacak olan Rüzgâr Enerji Santrali’nin imar planı oybirliğiyle kabul edildi.

 

49 yıllığına EPDK’dan kiralanan ve iki yıl içerisinde tamamlanması planlanan santral ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

Komisyon Başkanı Yaşar Ağzıkara, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 11 Kasım 2010 tarih ve 3187 sayılı yazısında 893.767 metrekarelik orman alanında yapılması planlanan santralin 11 Kasım 2012 tarihine kadar 2 yıl süre içerisinde bitirilmesine izin verildiğini belirterek, “Tesisin inşası noktasındaki gerekli izin alınmıştır” dedi.

 

Rüzgar enerji santrali tesisinde yapılacak olan trafo yerleri ve büyüklüğünün mimari proje onayı aşamasında vaziyet planında belirlendiğini kaydeden Ağzıkara, inşa edilecek türbinlerin ve şalt merkezi ve idari-sosyal tesis alanlarının yapılaşma koşullarının da belirlendiğini bildirdi.

 

Ağzıkara, Mecitözü Alören Rüzgâr Enerji Santrali Projesi için hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, plan açıklama raporu ve plan notlarının, ilgili kurum görüşleri ve Samsun-Çorum-Tokat Planlama Bölgeli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı hükümleri ile çelişmeyen kararlar içerdiğinden planın karara bağlanmasında sakınca görülmediğini ifade etti. www.corumkenthaber.com / 23 Kasım 2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR