GAP İdaresi yenilenebilir enerji ile ilgileniyor

GAP İdaresi, hem yenilenebilir enerji, hem de enerji verimliliği konusunda Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki tüm imkanlardan yararlanmayı hedefliyor.

 

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, enerji konusunda hedeflerinin hem yenilenebilir enerji, hem de enerji verimliliği konusunda Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki tüm imkanlar ve fırsatlardan yararlanmak olduğunu söyledi.

 

Hacettepe Üniversitesi Yeni ve Temiz Enerji Araştırma Uygulama Merkezi (YETAM), Temiz Enerji Vakfı (TEMEV) ve Ostim Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile düzenlenen 2. İklime Uyumlu Temiz Enerji Bilinçli Ev Tasarımı Yarışması Ödül Töreni Ostim OSB Eğitim Salonunda gerçekleşti.

 

Törenin açılışında konuşan Karahocagil, kalkınmanın zor bir konu olduğunu belirtirken, kalkınırken çevreye zarar vermemenin ise kalkınma kadar önemli olduğunu ifade etti.

 

Karahocagil, GAP bölgesinde kalkınmayı sağlarken, enerji anlamında çevreye zarar vermemeyi amaçladıklarını söyledi.

 

GAP İdaresi olarak yenilenebilir enerji alanına da girdiklerini ifade eden Karahocagil, hedefimiz hem yenilenebilir enerji hem de enerji verimliliği konusunda bölgedeki bütün imkanlardan ve fırsatlardan yararlanmak dedi.

 

OSTİM Başkanı Orhan Aydın ise sanayicinin temiz enerji ve enerji verimliği konusunda yeterli bilince sahip olmadığına dikkat çekerken, temiz enerji ve enerji verimliliği kapsamında tematik bir teknopark projesi için çalışma yaptıklarını söyledi. www.geleceginenerjisi.com / 30.11.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR