Edirne Doğal Kaynak Zengini

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Edirne de yer altı ve yer üstü enerji kaynaklarımız var, bunların üretime geçilerek değerlendirilmesi çok önemli dedi.

 

Milletvekili Necdet Budak, Edirne nin Süloğlu ilçesinde doğalgaz üretimi yapan Transatlantic Petroleum Limited Şirketi nin tesislerinde incelemelerde bulundu.

 

Süloğlu Belediye Başkanı Erol Atik, AK Parti Süloğlu İlçe Başkanı Metin Yılmaz ile birlikte tesiste incelemelerde bulunan Budak, yetkililerden bilgi aldı.

 

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Budak, Transatlantic Petroleum Limited Şirketi nin Edirne de 11 kuyudan doğalgaz çıkarttığını ve bunu Botaş a sattığını belirtti.

 

Bölgede yeni doğalgaz araştırma kuyularının kurulmasının söz konusu olduğunu vurgulayan Budak, yeraltı ve yer üstü enerji kaynakları bakımından zengin olan bu bölgeye özel şirketlerin büyük önem verdiğini söyledi.

 

Dünyada enerji krizi varken, Trakya da ve Edirne deki doğal enerji kaynaklarının yeteri kadar değerlendirilemediğini vurgulayan budak, şöyle devam etti:

 

Trakya da ve Edirne de yer altı ve yer üstü enerji kaynaklarımız var. Enez de 12 milyon Avro luk rüzgar enerjisi tesisi üretime geçmiş durumda. Süloğlu nda doğalgaz var. Saros Körfezi nde petrol ve doğal gaz arama çalışmaları var. Aynı zamanda Uzunköprü de linyit kömürü rezervlerimiz var. Bunların elektrik enerjisine dönüştürülme çalışmaları var. Bunların üretime geçilerek değerlendirilmesi çok önemli.

 

Bu enerji kaynaklarının Edirne de yaşayanların büyük çoğunluğunun belkide bilmediğini ifade eden Budak, Edirneliler belkide bunları bilmiyor. Bu kaynakların nasıl üretildiğini gezip görmesi, takip etmesi lazım dedi. Edirne Organize Sanayi Bölgesi nin yaklaşık 10-12 milyon liralık borcunun Maliye Bakanı Kemal Unakıtan döneminde ödendiğini anımsatan Budak, dogalgazın, sanayi gelişmesi ve maliyetlerin aşağıya düşürmesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti. EDİRNE (Anadolu Ajansı) 05 Aralık 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR