Zevk düşkünü ve çevreci yatlar

Huzurlarınızda Arcadia 85’ ve Hedonist...

 

2010 yılına damgasını vuran iki tekneyi sizlerle paylaşmadan yeni yıla yelken açmak olmaz diye düşündüm. İçinde tekne ‘saklayan Hedonist ile İtalyanların çevreci teknesi Arcadia 85 farklı tasarımlarıyla yılın en çok konuşulan teknelerinden ikisi olmayı başardı.

 

Çevreci Arcadia 85

Arcadia 85 çevre dostu, yenilikçi özellikleri ile dikkat çekiyor. "Yüzde 30 güneş, yüzde 40 su, yüzde 10 hava, yüzde 20 toprak eşittir yüzde 100 Arcadia" sözü ile misyonunu özetleyen Arcadia, yeni nesil tekne inşa sektörünün gidişatını da gösteriyor. İtalyan firma büyük ilgi gören 85 ten sonra aynı çerçevede inşa edilecek büyük boy bir motoryatı daha kızağa koyduğunu duyurdu.

 

RINA klas standartlarına uygun şekilde üretilen, teknoloji ve sadeliği bir arada sunan Arcadia 85 , farklı çizgileri ustalıkla buluşturuyor. Çift katlı camlarla kaplı tekne, denizi adeta ayağınıza getiriyor; maksimum görüş ve ferahlık sağlıyor. Bol güneş ışığı da cabası... Sürgülü güneş siperliği, koruma elemanı olarak kullanılmasının yanı sıra teknedekilerin mahremiyeti de düşünülerek tasarlanmış. 4 kilovatlık güneş panelleri, kaplı üst yapı ve pis su arıtma düzeneği, inşa sürecini ve maliyeti azaltan montaj sistemi ile yenilikçi ve ekolojik özelliklerinin başında geliyor. Gövde tasarımı da daha az enerji harcanması için özel malzemeler kullanılarak inşa edilmiş.

 

Açık renklerde tercih edilmiş oturma ve yemek grupları ferahlık hissini pekiştiriyor. İtalyan mobilya ve dekorasyon markası Poltrona Frau Group işbirliği ile hazırlanan mekânlar ayrıca kişiselleştirilebilme özelliğine sahip. Mesela salondaki şık mobilyalar ve yerleşim planında değişiklik yapılabiliyor. Geniş mutfak ve yemek bölümü yine ana bölümde yer alıyor. Dümen mahallindeki iki adet deri koltuk mekânın şıklığını tamamlıyor.

 

Konaklama alanlarının yer aldığı alt bölümde, mürettebat için baş tarafta oldukça geniş bir yer ayrılmış. Bunun dışında, yine baş tarafta VIP kamara konumlandırılıyor. İskele ve sancakta iki adet tek kişilik yatağı bulunan birer kamara ile vasatta, teknenin enini kaplayan, ayrı bir giyinme bölümü olan ana kamara yer alıyor. Tekne sahibinin tercihine göre ana kamaraya jakuzi konulabiliyor. Mürettebat alanı hariç beş kamaralı olarak da tasarlanabilen Arcadia 85 in iç planında değişiklikler yapılabiliyor. Makine dairesi ve bot garajı da bu bölümde bulunuyor.

 

Tam Boy : 25.90 metre

En : 7.15 metre

Motor : 2 x MAN R6 720 HP

www.arcadiayachts.it

 

Zevki sefa Hedonist

Sırbistan da üretilen 19 metrelik Hedonist isimli motoryat bu yılın devrim sayılan teknelerinden biri daha. İtalyan tersanesi Wally nin motoryat tasarımındaki tahtını elinden alan Art of Kinetik isimli tersanenin son ürünü olan Hedonist, Cenova Fuarı nda herkesi kendisine hayran bırakmıştı. Hedonist in en büyük özelliği ise 3 metrelik ‘tender ını kıçtaki geniş havuzluğun içinde taşıyor olması. Üçgen güneşlenme alanının altına gizlenen bu servis botu aslında Hedonist in ‘mini bir kopyası .

 

El işçiliğinin en üst seviyede kullanıldığı Hedonist te teknolojinin nimetlerinden de bolca yararlanılmış. Teknenin bordası ahşap üzerine yedi kat şefaf epoksi ile kaplandıktan sonra 15 kat vernik sürülmüş. Maun ve kevlarla inşa edilen lüks motoryatın üç adet MAN motoru Rolls Royce marka su jetlerine bağlı ve 40 knot ortalama hız yapabiliyor. Teknenin gövdesi geleneksel ‘yarım V tasarımı ancak pruvası alışılmışın dışında dışa doğru kesite sahip. Demir yeri de pruvaya gizlenmiş.

 

İç mekânda beş yatak kapasitesine sahip iki kamara, geniş bir mutfak ve duş alanıyla Hedonist, ahşap, metal ve derinin kullanıldığı modern çizgilerini sürdürüyor. Heykelimsi formlara sahip Sırp yapımı bu motoryat, kimine göre retro, kimine göre gotik, kimine göre de avargard. Siz ne düşünüyorsunuz?

 

Tam Boy : 19 metre

En : 5.28 metre

Motor : 3 x MAN 800 HP

 

www.artofkinetik.com

 

Tûba Noyan / HT Pazar

http://ekonomi.haberturk.com

19.12.2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR