DÜNYA ENERJİ ZİRVESİ NDE YERLİ ÜRETİMİNİ TANITACAK..!

GSR Enerji, Dünya Enerji Zirvesi ne (WFES) katılmak üzere Abu Dabi ye gidiyor...

 

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) üyesi GSR Enerji, Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Abu Dabi de 17 - 20 Ocak 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Dünya Enerji Zirvesi ne(WFES) katılarak yenilenebilir enerji sektöründeki yerli üretimini dünyaya tanıtacak.

 

GSR Enerji Genel Müdürü İsmail İnci, 2008 yılında temelleri atılan WFES in, dünya genelinde yenilenebilir enerji ve çevre endüstrisi temsilcilerinin yılda bir kez biraraya geldiği önemli bir zirve olduğunu ifade etti. 2010 yılında yapılan zirveye Başbakan ve ilgili bakanların katılımının olduğunu belirten İnci, bu yönüyle hükümetin yenilenebilir enerjiyi dünya genelinde yakından takip ettiğine dikkat çekti. İsmail İnci, GSR Enerji olarak kendilerinin yerli sanayici kimlikleri ve üretmiş oldukları türbinlerin bölgesel potansiyeli nedeniyle bu tanıtım fırsatını değerlendirdiklerini söyledi.

 

WFES 2011 in, Dünya liderleri, politikacı, yatırımcı, uzman, akademisyen ve gazeteci olmak üzere 148 ülkeden yaklaşık 25 bin katılımcıyı biraraya getirmesi bekleniyor. Her yıl gerçekleştirilen Dünya Enerji Zirvesi ni kısaca tanıtmak gerekirse; bir önceki zirve 3 bin 600 CEO ya, 100 resmi heyete, 145 uzman konuşmacıya ve 38 ülkeden 600 şirkete evsahipliği yaptı.

 

WFES, yenilenebilir enerjiyle ilgili olan ve çevreyi koruyan yenilikçi yatırım fırsatlarını teşvik etmekte. Zirve bu anlayıştaki yatırımcıları ve onların müşterilerini, kamu ve özel sektördeki proje sahiplerini, çözüm sağlayıcıları bir araya getiren eşsiz bir iş platformu olma özelliği taşıyor.

 

Kısaca WFES, dünya çapında bir zirve ve aynı zamanda iki ayrı sergiyi, gelecekteki genç enerji liderler programını, yuvarlak masa toplantılarını, sanayi ve yatırım seminerlerini, şirket toplantılarını ve sosyal etkinlikleri içerisinde barındıran bir fırsat.

 

GSR Enerji Genel Müdürü İsmail İnci, verimli ve yenilikçi teknolojiler ile insanlığın günümüzde sürdürülebilir enerji kaynakları geliştirmeye olan bağlılığını yansıtan bu ölçekte bir etkinlikte yer almaktan ve çözümün bir parçası olmaktan mutlu olduklarını söyledi.

 

GSR Enerji Hakkında :

2009 yılında satınalmayla yenilenebilir enerji sektörüne giren ve merkezi Ankara da bulunan GSR Enerji, Türkiye de waw markasıyla en verimli rüzgar türbinlerinin imalatını yapan ilk firma. Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi ndeki fabrikası 3 bin m2 kapalı alana sahip ve Türkiye nin en önemli rüzgar ölçüm labarotuvarını barındırıyor. Bu fabrikada rüzgar türbini, kule ve kanat imalatı yapıyor. GSR Enerji, rüzgar başta olmak üzere temiz enerji konusunda pek çok başarılı projeye imza attığı gibi yakın zamanda güneş enerjisi konusunda da atılım yapmaya hazırlanıyor.

 

Aynı zamanda Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) üyesi olan GSR Enerji, Ar- Ge konusunda akademik bir ekiple çalışmalarını sürdürmekte ve bu yönüyle farklı sektörlerde devrim niteliğinde yenilik geliştirme hedefindedir.

www.turizmhaberleri.com

13.01.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR