SIEMENS TEN "SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER" PROJESİ

Siemens tarafından hayata geçirilen "Sürdürülebilir Şehirler" projesi kapsamında 04 Şubat ta Gaziantep te bir etkinlik düzenlenecek.

 

Siemens Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy, Orkide Pastanesi nde düzenlediği basın toplantısında, proje ve Gaziantep te yapılacak etkinlik hakkında bilgiler verdi. Şehirlerin yeniden tasarlanmasının insanlığın ekolojik ayak izi üzerinde yüzde 70 e varan bir olumlu etkisinin olabileceğinin tahmin edildiğini belirten Ersoy, "Dünyadaki toprak elementlerinin 1,3 katı varmış gibi kaynak tüketiliyor" dedi.

 

Günümüzde küresel ekonominin köklü bir değişim döneminden geçtiğini kaydeden Ersoy, "G20 ülkeleri, Nisan 2009 da düzenlenen zirvede yayımladıkları bildiride bu değişimi, temiz, yenilikçi, kaynakların verimli kullanıldığı, düşük karbonlu teknolojilere ve altyapılara geçiş şeklinde tanımlamışlardı. Şehirler yatırım çekebilmek ve rekabet edebilmek için modern ve verimli altyapılara, bol miktarda vasıflı işgücüne, modern iletişim teknolojilerine, kaliteli konutlara, eğitime, su ve elektrik gibi temel hizmetlere gereksinim duyar. Sürdürülebilir şehirsel gelişim, natif enerji kaynaklarının ve enerjiyi daha verimli kullanan binaların ve ulaşım araçlarının daha fazla kullanılmasını, trafik sıkışıklığını ve karbondioksit emisyonlarını azaltacak önlemleri, suyun ve atıkların geri dönüşümünü ve kirliliğin filtre edilmesini ve karbondioksidin tutulması için bitki örtüsünün kullanılmasını teşvik ediyor" diye konuştu.

 

Ersoy, Siemens ın dünyanın farklı yerlerindeki çok sayıda şehir yönetimine bu alanda dünya genelindeki en iyi uygulamalardan ve teknolojilerden nasıl yararlanılabileceği konusunda danışmanlık yaptığına dikkat çekti.

 

04 Şubat 2011 tarihinde Dedeman Otel de "Sürdürülebilir Marka Kent Gaziantep" konulu bir toplantı düzenleyeceklerini dile getiren Ersoy, protokol üyelerinin de davet edildiği toplantıda konunun uzmanları tarafından bilgiler verileceğini ifade etti.

İHA / Gaziantep / 19 Ocak 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR