Eskişehir de İklim Değişikliği Paneli Yapıldı

Eskişehir Çevre Derneği Başkanı, Doç. Dr. Güner Sümer, iklim değişikliklerini önlemek için temiz enerji kaynaklarının kullanılması gerektiğini söyledi.

 

Taşbaşı Kültür Merkezi nde yapılan panelde konuşan Başkan Sümer, iklim değişiklerini önlemek için temiz enerji kaynaklarımızı kullanılmasının gerektiğini belirterek, İklim değişikliklerinin önlenmesi için radikal tedbirler alınmalıdır. Kömür, petrol, doğalgaz gibi fosil atılların kullanılması yerine rüzgar, güneş ve jeotermal gibi temiz enerji kaynakların kullanılması gerekir. Küresel iklim değişikliğinin önlenebilmesi için, dünyanın büyük ülkeleri bir araya gelmeli, radikal tedbirler almalıdır. Türkiye de de ısınma dışa bağimli olarak doğalgaz yerine güneş enerjisi, jeotermal ve rüzgar enerjisi kullanılmalıdır. Dünyamızın sonu gelmeden ilgilileri ve yetkilileri göreve davet ediyoruz diye konuştu.

 

Panele, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü Temsilcisi Hüsammettin Yurtseven, Tema Eskişehir Temsilcisi Mehmet Öz, Anadolu Üniversitesi Biyoloji Bölümü Doç Dr. Cengiz Türe katıldı.

www.haberfx.net

22.01.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR