Dr. Kasapoğlu: Samsunda tüm ilçe ve köylerin içme suyu sistemi, modernize edilecek

 

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Samsun un tüm ilçe ve köylerinde içme suyu hattının elden geçirilerek, arıtmadan depoya kadar modern bir sisteme kavuşturulacağını söyledi.

 

Dr. Mustafa Kasapoğlu, Samsun Valiliği nce başlatılan ilçe ve köylere yönelik içme suyu projesi hakkında bilgi verdi. Kasapoğlu, kaymakamlar tarafından hazırlanan raporun, 2011 in Ocak ayında yetkililerin dikkatine sunulacağını ifade etti.

 

Valilikçe kaymakamlara tebliği yapılan çalışma için bütün hazırlıkların tamamlanıp, ocak ayında İl Özel İdaresi nde masaya yatırılacağını hatırlatan Kasapoğlu, "Samsun un tüm ilçe ve köylerinde içme suyunun kaynağından izale hattına ve deposuna varana kadar bütün alt yapısı kaymakamlıklar aracılığıyla gözden geçirilip, rapor edilecek." dedi.

 

Türkiye de 2008 e kadar su ile bulaşan hastalıklarda ciddi bir artış yaşandığına dikkat çeken Kasapoğlu, "Toplu ishaller ve buna benzer enfeksiyon vakaları oluşuyordu. 2008 den sonra Sağlık Bakanlığı nın valiliklerle yaptığı çalışmalarla bu artışlar minimize edildi. Samsun il merkezinde su depoları ile klorlama ünitelerinden vazgeçilip, otomatik sisteme geçildi. Şimdi ise sıra ilçe ve köylere geldi. Bu şekilde en ücra köylerimize kadar içme suyuna neşter vurulup, 2011 den itibaren sıkıntılar ortadan kaldırılacak." açıklamasında bulundu. (CİHAN)

www.haberler.gen.al

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR